Мощни торнада причиниха големи щети в Нашвил и други части

...
Мощни торнада причиниха големи щети в Нашвил и други части
Коментари Харесай

25 жертви на торнадата в Тенеси

Мощни торнада предизвикаха огромни вреди в Нашвил и други елементи на американския щат Тенеси. Загинали са минимум 25 души, заяви губернаторът Бил Ли. Възможно е броят на жертвите да се окаже по-голям, тъй като има хора, които към този момент се водят изчезнали, съобщи AP.

Според локалните управляващи разрушени са повече от 140 здания, има хора, заровени под руините, в сутеренни пространства. Разрушителните смерчове са минали в часовете след среднощ, когато хората са спели, и са връхлетели толкоз бързо, че макар предизвестията, отправени със сирени и есемеси, мнозина не са съумели да избягат в по-безопасни региони.

Обявено е изключително състояние, в издирвателните и избавителни интервенции ще се включи и Националната армия. Тенеси е един от 14-те американски щата, където от през вчерашния ден се гласоподава на първоначални избори. Въпреки разрушенията множеството изборните секции са отворили, споделиха локални чиновници. Възможно е, имайки поради усложненията поради бедствието, времето за гласоподаване да бъде удължено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР