Мощна буря с градушка удари рано тази сутрин и столицата.

...
Мощна буря с градушка удари рано тази сутрин и столицата.
Коментари Харесай

СНИМКИ показват щетите след бурята в София

Мощна стихия с градушка удари рано тази заран и столицата. Граждани разпространиха в обществената мрежа Фейсбук фотоси, илюстриращи част от вредите.

" От бурята рано сутринта в ж.к. " Света Троица ", " Красно село ", " Шейново ", бензиностанцията е при
" Божурище ", разказва фотосите Надежда Дойчева.

На фрагментите се вижда  бензиностанция, част от чийто заслон се е свлякъл. Дърво потрошило паркирана кола, както и друга машина, чието предно стъкло е помляно.

Общо 43 сигнала са получени в София след бурята и мощния вятър през нощта, 19 са отработени, сподели шефът на „ Аварийна помощ и предварителна защита " Красимир Димитров. От Столичната община оповестиха още, че най-вече сигнали за вреди са подадени от регионите " Кремиковци ", селата Войняговци, Ботунец, Челопечене, регион " Подуяне " и централната градска част.

В Кремиковци градушка се е изсипала в 5 часа сутринта. Местни оповестяват за отнесени покриви и унищожена годишна продукция. 

Осем екипа на дирекцията не престават работа отстраняват счупени клони и дървета от пътните платна, добави Красимир Димитров, представен Българска телеграфна агенция.

За през днешния ден от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде сигнален оранжев и жълт код за интензивни превалявания, гръмотевични стихии и за градушки в Източна и в Централна България. Това се оповестява в картата с предупредителните кодове за рискови.те метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Валежи ще има на доста места и ще са най-вече краткотрайни, само че интензивни и съпроводени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан. Условия за мощни гръмотевични стихии и градушки ще има в следобедните часове, основно в югоизточната половина от страната. Явленията в Западна България ще затихнат вечерта, а в Източна - преваляванията ще спрат през нощта против събота.

Снимки: Надежда Дойчева, " Забелязано в София " /  Фейсбук

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР