Може ли остаряването да бъде спряно? Много от болестите идват с

...
Може ли остаряването да бъде спряно?
Много от болестите идват с
Коментари Харесай

Все повече учени настояват старостта да бъде класифицирана като болест

Може ли остаряването да бъде спряно?

Много от заболяванията идват с напредването на възрастта. Но концепцията за патологизиране на остаряването единствено по себе си и като цяло притегля внимание през последните няколко години. Някои настояват, че остаряването е увреждане, което тялото придобива в течение на годините и че тези естествени резултати могат да бъдат спрени и даже лекувани.

Това звучи неуместно, до момента в който не се вгледате в някои по-нови проучвания като това на английския биолог Одри де Грей. Той твърди, че тъкмо както при всяка болест признаците на остаряването имат решение. Просто още не сме ги разкрили или осъвършенствали.

Той споделя, че стареенето е резултат на акумулирането на „ материали отпадъци “, които не могат да бъдат отработени и изхвърлени от нашите кафези. Де Грей и неговият екип решили да търсят отговори за резистентен живот и безконечна младост във етапа след гибелта: декомпозиция.

Те построили догадка, съгласно която отговорът се крие в декомпозицията на мъртви тела, в които живеят бактерии, които могат да обработят всичко в човешкото тяло, в това число материалите, които ние не сме в положение да разградим и изхвърлим приживе.

И съумели: през 2012 те разпознали два вида бактерии, които освобождават ензими, които са способни изцяло и до дъно да разбият 7-кетохолесторола (7KC), субстанцията, причиняваща сърдечносъдовите болести. Те модифицирали бактериите на генно равнище, тъй че да могат да действат в човешки кафези, които били сполучливо защитени от токсичната субстанция.

Лечима болест

Промяната в вероятността във връзка с старостта води до различни подходи във връзка с болесттите, свързвани с напредването на възрастта. Все повече учени стартират да споделят тази позиция и от ден на ден медицински проучвания се концентрират върху премахване на вредите и минусите вместо върху облекчение на признаците от стареенето.

Наскоро учени организираха клинични проби, при които реализираха трансфузия (вливане) на кръвна плазма от младежи в пациенти с Алцхаймер откакто лабораторни проби с мишки бяха дали обещаващи резултати. Те регистрираха усъвършенстване както в общото физическо положение на пациентите, по този начин и в когнитивните им функционалности.

Мутаз Муза, доктор в незабавното поделение на Медицинския Колеж Алберт Айнщайн, споделя, че няма изключително значение дали стареенето ще бъде патологизирано като заболяване, защото казусът е по-скоро семантичен, само че е изцяло склонен, че би трябвало да бъде възприемано и третирано като болест, без значение от бомбастичните изказвания на де Грей.

Въпреки че доста от изказванията на де Грей остават спорни като да вземем за пример това, че първият човек, който ще доживее до 1000 години е към този момент измежду нас, съм склонен че можем и би трябвало да преглеждаме стареенето като патология. В реалност ние към този момент сме го създали “, написа той в мнение до the Scientists.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР