Материалът трябва да се чете с уговорката, че всеки организъм

...
Материалът трябва да се чете с уговорката, че всеки организъм
Коментари Харесай

Най-полезните храни

Материалът би трябвало да се чете с ангажимента, че всеки организъм има разнообразни хранителни потребности и привички. Все отново съществуват няколко универсални съставки, за които се счита, че са доста потребни за здравето:

1. Спанак

Спанакът е богат на хранителни субстанции зелен листен зарзават с високо наличие на витамини А, С и К, както и на минерали като желязо и калций. Освен това е и отличен източник на антиоксиданти и фибри, които подкрепят здравословното храносмилане и поддържат във форма организма.

2. Боровинки

Боровинките са богати на антиоксиданти, измежду които се отличават антоцианини, които се свързват с редица изгоди за здравето, в това число оросяване на мозъка, възстановяване на мозъчната функционалност, понижен риск от сърдечни болести и евентуално противовъзпалително деяние.

3. Сьомга

Сьомгата е мазна риба, богата на омега-3 мастни киселини, които са значими за здравето на сърцето, мозъчната функционалност и намаляването на възпаленията в организма. Тя също по този начин е подобаващ източник на протеини и витамин D.

4. Кино а

Киноата е безглутеново пълнозърнесто растение, богато на протеини, фибри и разнообразни витамини и минерали. Тя се счита за пълностоен протеин, което значи, че съдържа всичките девет незаменими аминокиселини, нужни за допустимо най-хубаво здраве.

Авокадото е богат на хранителни субстанции плод с високо наличие на здравословни мононенаситени мазнини, фибри, калий и витамини Е, К и С. Известно е, че поддържа здравето на сърцето, грижи се за здравето на кожата и се отразява благотворно върху контрола на тежестта. Bъпpeĸи чe cъдъpжa 14-17 гpaмa въглexидpaти, 12-14 oт тяx ca фибpи, ĸoeтo гo пpaви потребна pacтитeлнa xpaнa, подобаваща за всевъзможен тип диета - както за намаляване, по този начин и за повишаване на мускулна маса.

6. Куркума

Куркумата е фалшификация, известна със своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, дължащи се основно на дейното съединяване куркумин. Тя е изследвана поради евентуалните си изгоди за понижаване на възпаленията, възстановяване на мозъчната функционалност и поддържане на здравето на ставите. Неслучайно от дълго време се употребява в китайската и индийската медицина в помощ в битката против кожни възпаления, разнообразни типове рани, ухапвания, очни възпаления и други

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР