Много отдавна не се бяха разпространявали СРС, но злоупотребата с

...
Много отдавна не се бяха разпространявали СРС, но злоупотребата с
Коментари Харесай

Със СРС-та срещу президента се търси медиен ефект

Много от дълго време не се бяха разпространявали СРС, само че злоупотребата с такава информация спря да прави усещане в обществото. Около това мнение се сплотиха социолозите Юрий Асланов и Румяна Коларова. В студиото на бТВ те разясниха вчерашната изява на прокуратурата с разпространяването на записи от диалози, в това число и на президента.

Според Асланов въпросът с подслушването даже и на президента, не е нещо, което е изключително, защото обществото от дълго време се съмнява, че всички се подслушват. Разпространяването на СРС-та с президента обаче е към този момент нещо друго и то е на по-високо равнище.

Според Коларова моментът е изцяло режисиран, защото и питането към Конституционния съд предхожда деня на доклада на президента, по-късно има въпрос от брифинга, на който следва логически отговор и по-късно е разпространението на СРС-та. Реално президентът влиза в обстановката, която не е преференциална за него, призна Румяна Коларова.

Тя уточни, че от информация на адвокати обвинявания по отношение на президента може да повдига единствено Народното събрание, а съгласно нея болшинство за това няма да се събере. Друг е въпросът обаче за медийния резултат и резонанс, който би провокирала тази процедура.

Асланов уточни обаче, че резултата няма да е добър, защото от позицията на институцията с най-нисък рейтинг се атакува институцията с най-голям рейтинг - " няма по какъв начин да спечелиш ", съобщи Асланов. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР