Много книги и филми са посветени на идеята за пътуване

...
Много книги и филми са посветени на идеята за пътуване
Коментари Харесай

Пътуването във времето е възможно! Сега трябва да стане на практика

Много книги и филми са отдадени на концепцията за пътешестване във времето и на хилядите благоприятни условия, които то би предложило. Кой не си е мечтал да се върне обратно, с цел да промени някоя нелепост, която е сътворил? А опциите за науката са напряко безкрайни – в случай че историците, да вземем за пример, можеха да пътуват във времето, щяха да са директни очевидци на събитията и доста разногласия щяха да се избегнат.

Смята се, че пътуването в предишното и бъдещето е единствено нереалност и плод на въображението на писатели и сценаристи. Но учени споделят, че пътуването във времето теоретично е допустимо. Те допускат, че няма математическа причина, заради която машина за пътешестване във времето не би могла да унищожи пространствено-времевия континуум задоволително, с цел да се върне обратно във времето.

Изследването е оповестено в списание Класическа и квантова гравитация. В публикацията математиците от Университета на Британска Колумбия и от Университета на Мериленд оферират математически модел на жизнеспособна машина на времето. Представяме геометрия, която да подхожда на описанието на такава машина, пишат учените.

 Пътуване във времето

Това е кутия, която разрешава на хората в нея да се движат обратно и напред във времето и пространството, както се пояснява от външен наблюдаващ. Един от откривателите - Бен Типет, споделя, че хората мислят, че пътуването във времето е нещо измислено.

Склонни сме да мислим, че е невероятно, тъй като в реалност не го вършим. Но математически то е допустимо, добавя ученият.

Машината за пътешестване във времето евентуално ще би трябвало да бъде в положение да огъне времепространството – връзката сред времето и физическите размери като широчина, дълбочина и дължина. Доказателствата демонстрират, че големи гравитационни сили като тези, предавани от черните дупки, могат да забавят времето.

 Машина на времето

Моделът на учените се основава на сходна концепция – огромна мощ би могла да унищожи времепространството и да заобиколи времето в кръг за пасажерите. Това значи, най-малко на доктрина, че хората могат да пътуват по-бързо от скоростта на светлината и затова да се върнат в точния момент.

Докато построяването на машина на времето теоретично е допустимо, откривателите обявиха, че е малко евентуално някой да го реализира. Макар да е математически осъществимо, към момента не е допустимо да се построи такава машина. За да стане това, имаме потребност от материали, които назоваваме екзотична материя, за прегъване на времето и пространството по тези невъзможни способи, само че те занапред би трябвало да бъдат открити, споделя Типет.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР