Нов пакет американска военна помощ ще получи Украйна. САЩ обявиха

...
Нов пакет американска военна помощ ще получи Украйна. САЩ обявиха
Коментари Харесай

САЩ с нов пакет помощ за Украйна от 275 млн. долара

Нов пакет американска военна помощ ще получи Украйна. Съединени американски щати оповестиха новата доставка на муниции на стойност275 млн. $. Това стана ясно от известие от Държавния департамент във Вашингтон.

Пакетът съдържа муниции за " ХАЙМАРС ", 155- и 105-милиметрови снаряди, ракети, противотанкови системи и прецизни въздушни муниции.

На този декор съветският президент Владимир Путин съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски няма легитимност след приключването на петгодишния му мандат, а това от своя странаще сътвори правна спънка, в случай че Русия и Украйна възобновят мирните договаряния, съобщи Ройтерс.

Зеленски не се е явявал на избори, макар че петгодишният му мандат изтече тази седмица. Киев и западните му сътрудници считат, че по време на война това е най-безопасният ход.

Путин е подготвен да спре войната в Украйна с контрактувано преустановяване на огъня, което признава сегашните линии на бойното поле, оповестява Ройтерс, цитирайки четири съветски източника. Но на телевизионна конференция по време на посещаване в Беларус, Путин съобщи, че статутът на Зеленски е спорен.

" Но с кого да преговаряме? Това не е празен въпрос... Разбира се, ние осъзнаваме, че легитимността на настоящия държавен глава е завършила ", сподели той.

Путин съобщи, че Западът ще употребява конференцията за войната, проведена от Швейцария, която ще се организира идващия месец, с цел да поддържа легитимността на Зеленски, само че това са " PR стъпки " без правно значение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР