Младите майки от община Банско, дарили живот на децата си

...
Младите майки от община Банско, дарили живот на децата си
Коментари Харесай

Бабинден в Банско

Младите майки от община Банско, дарили живот на децата си през 2022 година, бяха поканени на коктейл от кмета Иван Кадев по случай античния български празник Бабинден.

Гости на тържеството бяха ръководителят на Общинския съвет Костадин Загорчин и зам.-кметът Сашка Въчкова.

В приветствието си Иван Кадев изрази почитта и уважението на цялото общество към всеотдайния труд и професионализъм на лекари, акушерки и всички медицински експерти, които с грижа и отговорност поемат в ръцете си новия живот. Той поздрави младите майки и им пожела отглеждат децата си в фамилен уют, обич и съгласие, да ги възпитават да бъдат почтени и почтени хора.

Танцът на най-малките гимнастички от Банско беше изненадата на тържеството, а стиховете и красивите думи от децата към майките трогнаха всички. Възстановката на обичая „ Поливане вода на бабата ” и напомни традициите от преди години. Баба Мара и баба Данка пък развеселиха младите дами от Банско и Добринище. За тях от общината имаше грациозен комплимент – красива роза, а за децата им – подарък. Най-младата майка – Любомира Попова, родила дъщеричката си Димитрина в първите дни на 2023 година, получи специфичен привет от кмета Иван Кадев. Той увери присъстващите, че, както и до момента, децата на община Банско ще получават допустимо най-хубавите грижи – в яслите, детските градини и учебните заведения.

Непрекъснато подобряваме градската инфраструктура, тъй че децата да има къде да играят и да спортуват, да порастват в чиста, здравословна и безвредна среда. Защото бъдещето на децата е обща отговорност и аз няма да пожаля сили децата на Банско да имат положителни условия, в които да порастват, безапелационен беше кметът Иван Кадев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР