Изпращаме юни с турбо топли дни, а това захлаждане, за

...
Изпращаме юни с турбо топли дни, а това захлаждане, за
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Захлаждането е минимално, изпращаме турбо топъл юни

Изпращаме юни с турбо топли дни, а това захлаждане, за което говорехме и чакахме, май няма да е толкоз ужасно и огромно и ще бъде единствено в четвъртък и петък. Това сподели климатологът проф. Георги Рачев пред bTV.
Има над 90% възможност юни да се окаже най-топлият месец откогато се водят метеорологични измерения. Жегата е доста основна и страшното е, че е доста продължителна и организмът няма по какъв начин да си почине. В предходните години имаше 4-5 дни турбо горещина и след това малко захлаждане, а в този момент това не е по този начин, сподели още проф. Рачев. 
От през днешния ден ще стартира облакообразуване и в четвъртък и петък ще вали над Западна България. На морето съвсем няма да усетят нищо и могат да пият коктейлчета, сподели още проф. Рачев.
В петък ще е 20 градуса на Витоша, а по Дунава ще си е топло - 32-33.
В събота и неделя ще се откри слънчево и изсъхнало време. В София ще има минимално захлаждане и може да превали, а в събота и неделя отново ще е към 32 градуса.
Не виждам защо захлаждане можем да приказваме в Пловдив - там ще с 1-2 градуса по-малко, сподели още проф. Рачев. 
В Русе ще има захлаждане в четвъртък и петък ще се радват на температури от 33 градуса. Направо можеш да си вървиш умерено. Комарите късат месо, могат да ти откраднат бирата. Термометърът почукал на прозореца и изискал да влезе, че му станало доста горещо, пошегува се проф. Рачев с температурите. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР