Министерството на туризма започва кампания, с която ще популяризира използването

...
Министерството на туризма започва кампания, с която ще популяризира използването
Коментари Харесай

Вучерите за храна ще могат да се ползват и за туристически услуги

Министерството на туризма стартира акция, с която ще разпространява потреблението на ваучерите за храна за туристически услуги.

Въпросът е бил разискван на работна среща на министъра на туризма в оставка Христо Проданов с представители на туристическите организации и на Асоциацията на операторите на ваучери за храна провела се в сряда в София.

" През идващите седмици ще стартираме акция за опцията ваучерите за храна да се употребяват и за туристически услуги измежду потребителите и работодателите. 1,2 милиарда лева се отделят за ваучери и една четвърт от тях, в случай че могат да бъдат употребявани от хората за туристически услуги, то това ще бъде сериозна помощ за сектора ", разяснява Христо Проданов.

След актуализацията на държавния бюджет за 2022 година ваучерите за храна могат да се употребяват и за възнаграждение на туристически услуги според Закона за туризма.

" Нека сме дейни в промоцията на ваучерите, тъй като е добра опция за стимулиране на вътрешния туризъм. Стремежът ни е да покажем, че има изгода от ваучерите за българските туристи и бизнеса, с цел да бъдат включени и в идващия бюджет ", добави Проданов.

Интересът към тази скица за заплащане е огромен от страна на хотелиери, ресторантьори и снабдители на туристически услуги. С ваучерите за храна към този момент може да се заплащат настаняване, хранене и превоз, здравни, спа и уелнес услуги, както и услуги, свързани с пътувания, развлечения, спорт и отдих, прояви и други събития с културен и опознавателен темперамент, конгресни и настоятелен прояви и други услуги, които употребяват туристите по време на тяхното пътешестване и престой.

Всички снабдители на туристически услуги, регистрирани за практикуване на комерсиална активност на територията на България и регистрирани по Закона за Данък добавена стойност, могат да сключат контракт за обслужване с оператор на ваучери за храна.

В работната среща участваха заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева и представители на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Асоциация за къщите за посетители, Българска асоциация на заведенията, Обединение Бъдеще за туризма, Алианс на Туристическата промишленост в България, Сдружение Туризъм, Асоциация на българските туроператори и туристически сътрудници, Сдружение " Рафаел - инфо, просвета и туризъм " и Асоциация на операторите на ваучери за храна в България.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР