Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира кампания за набиране

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира кампания за набиране
Коментари Харесай

МРРБ набира проектни идеи по програмата за сътрудничество България-Северна Македония

Министерството на районното развиване и благоустройството започва акция за набиране на планови хрумвания, които да се осъществят в границите на Интегрираната Териториална Стратегия /ИТС/ по Програмата за трансгранично съдействие сред Република България и Република Северна Македония, която ще се извършва в интервала 2021-2027 година

В идващите 7 години Европейски Съюз ще разшири финансирането на планове, които идват от локалните общности. Този териториален метод „ изпод нагоре “ е мощно застъпен в Програмата сред двете страни, като половината от бюджета се насочва за подобен вид планове. Тяхното осъществяване ще се основава на Интегрирана териториална тактика на трансграничния район (ИТС) на програмата.

Стратегията има за цел да поддържа концепциите на локални бизнесмени, институции и организации за интегрирано развиване на територията, отчитайки общите провокации, пред които са изправени и двете страни на границата за повишение на конкурентоспособността и възстановяване на бизнес средата, както и превъзмогване на сезонността на туристическата промишленост. Много значим аспект от използването на ИТС е нуждата от създаване на мощна връзка сред финансираните планове и задачите на тактиката.

Проектни хрумвания и решения могат да подават локалните общности от областите Кюстендил и Благоевград, на територията на Република България и Североизточен, Източен и Югоизточен планови райони на територията на Република Северна Македония, които попадат в обсега на програмата.

Представените планови хрумвания ще бъдат употребявани като основа за основаване на лист с интервенции (тематично групирани планови идеи), които ще бъдат в основата на използването на ИТС. Те ще бъдат тематично анализирани/групирани по критериите: трансграничен резултат на плановата концепция, реализиран вследствие на необятно и многосекторно партньорство, връзки на концепцията за плана с задачите и ограниченията, заложени в Стратегията, сходство сред нужните запаси и времевата и бюджетна рамка на Стратегията.

Във всеки от районите на програмата ще бъдат проведени работни срещи, в които заинтригувани предприятия, организации и всички типове институции могат да вземат присъединяване и да получат отговори на всички въпроси, които могат да имат по отношение на актуалната акция за набиране на планови хрумвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР