РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Всичко започна с изящни движения

...
РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Всичко започна с изящни движения
Коментари Харесай

Бразилската танцова лудост, създадена от млади хора във фавелите на Рио, е обявена за културно наследство

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Всичко стартира с изящни придвижвания на краката, мощни стъпки напред и обратно, в крайник с бразилска фънк музика. След това възприема придвижвания от брейк денс, самба, капоейра, фрево - каквото и да е в близост.

Пасиньо, танцов жанр, основан през 2000 година от деца във фавелите на Рио де Жанейро, беше разгласен през март за „ нематериално културно завещание “ от законодателите в щата Рио, което дава самопризнание на културно изложение, родено в разпръснатите квартали на работническата класа.

Създателите на passinho бяха млади деца с доста еластичност — и без стави проблеми. Те започнаха да тестват нови придвижвания вкъщи и по-късно да ги демонстрират на фънк празненства в своите общности и, най-важното, да ги споделят в интернет.

В първите дни на обществените медии младежите качваха видеоклипове на най-новите си подвизи в Orkut и YouTube и стилът стартира да се популяризира в други фавели. Роди се спортна сцена и младежите копираха и се учеха от най-хубавите танцьори, кое...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР