Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е информирала Конгреса

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е информирала Конгреса
Коментари Харесай

САЩ отпускат нови 1 млрд. долара военна помощ за Израел

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е уведомила Конгреса на страната, че възнамерява да изпрати на Израел оръжия за над 1 милиарда $, оповестяват публични лица, представени от Бибиси. Пакетът ще включва танкови снаряди, минохвъргачки и бронирани тактически транспортни средства. Планът към момента би трябвало да бъде утвърден от законодателите в долната камара.

Миналата седмица президентът Байдън съобщи, че ще спре доставките на оръжие за Израел, в случай че той стартира огромна инвазия в град Рафах в Газа. Отложена беше доставката на 900-килограмови бомби за Израел заради това, че те могат да бъдат употребявани при такава сухопътна интервенция.

Байдън прикани израелския министър председател Бенямин Нетаняху да не подхваща нахлуване против Рафах, без да е подсигурил сигурността на цивилното население там. Темата за войната в Ивицата Газа се обрисува и като водеща за предизборната акция в Съединени американски щати, където Байдън към този момент търпи съществени рецензии за политиката си.

Израел предприе военната си интервенция против " Хамас " в линията Газа, откакто на 7 октомври предходната година бойци на ислямисткото придвижване направиха невиждана офанзива против еврейската страна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР