Министерството на образованието и науката ще има достъп и ще

...
Министерството на образованието и науката ще има достъп и ще
Коментари Харесай

МОН ще използва световния опит при решенията за дигитализиране на образованието

Министерството на образованието и науката ще има достъп и ще употребява най-хубавите практики и международен опит в процеса на дигитализиране на образованието. Глобалната софтуерна компания Майкрософт ще показа на българската страна положителни практики на база съдействието си с сътрудници по целия свят.

Това бе контрактувано по време на среща на министъра на образованието и науката проф. с шеф „ Образование “ на компанията за Африка, Централна, Източна и Южна Европа и Среден Изток Джей Ричардс-Хил. Посещение на толкоз високо равнище от страна на компанията е явен знак и за уговорката им към промените у нас, бе коментирано по време на срещата, оповестиха от пресцентъра на МОН.

Ще бъде проведен уъркшоп за България, който ще бъде воден персонално от Джей Ричардс при започване на идната година, стана ясно по време на срещата. „ За нас е скъпо да проучим опита и работещите решения, които другите страни са взимали. За да минимализираме грешките и усъвършенстваме времето на софтуерните промени “, акцентира проф. Цоков. По думите му доста значима тематика е и потреблението на изкуствения разсъдък в просветителната система. „ Много е значимо и дигитализирането във висшето обучение да не изостава от този развой в междинното “, разяснява още министърът. 

Всички български учители и възпитаници имат достъп до " Bing Chat Enterprise " инструмент на Майкрософт, който работи с логаритъма на ChatGPT, стана ясно по време на срещата. „ Учителите обаче в никакъв случай не са били по-важни в целия развой на преподаване, в сравнение с са през днешния ден. Защото има прекомерно доста информация и те би трябвало да научат учениците по какъв начин да боравят с нея и по какъв начин да отсяват значимата от маловажната “, акцентира Джей Ричардс. Тя се ангажира да се проучат опциите и за обезпечаване на българска версия на наличия, които и сега са налични за българската просветителна система. „ Заради Ковид страните по света бяха принудени да цифровизират напълно своите просветителни системи. Сега е моментът да създадем разбор и равносметка и да надградим работещите решения, а от другите да се откажем “, акцентира още тя.

Интерес за екипа на Майкрософт бе създадената Дигитална раница на МОН, която от тази година е разполагаем за всички възпитаници и учители. Министър Цоков показа проектите за нейното надграждане в идващите години и подчертава на опциите на цялостната онлайн система на министерството, която по своя мащаб и данни е измежду най-големите в Европа. „ Винаги обаче се появяват и компликации при внедряването на нови технологии и по тази причина и опитът от световни компании създали редица умни решения, са извънредно значими за нас “, уточни още министър Цоков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР