Два отделни казуса: причините за спирането на лифтовете на Витоша

...
Два отделни казуса: причините за спирането на лифтовете на Витоша
Коментари Харесай

СОС обсъжда спрените лифтове на Витоша и промените в движението в центъра на София

Два обособени проблема: аргументите за прекъсването на лифтовете на Витоша и измененията в придвижването в центъра на София разисква Столичния общински съвет на две обособени изключителни съвещания.

Първото съвещание стартира в 10 ч., като от групата на ПП-ДБ-СС настояха по казуса със прекъсването и на последния въжен превоз - Симеоновския, да бъдат изслушани някогашните кметове на София Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов.

Симеоновският въжен превоз беше спрян още преди последния ски сезон през 2023 година и няма да работи, тъй като частната компания, която го оперира, отхвърля да го пусне. По същия метод бяха спрени и още два от лифтовете - Княжевският и Драгалевският.

Служебният министър председател Димитър Главчев разпореди инспекция на ДАНС, която да откри какви са аргументите за прекъсването на оборудването.

След края на първото изключително съвещание ще се организира второ, на което да се прегледа новата организация на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Витоша " и ул. " Фритьоф Нансен ". То е по искане на съветници от ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и други политически групи в Столичния общински съвет.

Предложените промени провокираха неодобрение, а Софийският административен съд постанови да бъдат " абсолютно прекъснати дейностите на Столична община " по смяната на придвижването в региона на НДК.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР