Министерство на туризма на Тайланд предложи да бъде въведена двутарифна

...
Министерство на туризма на Тайланд предложи да бъде въведена двутарифна
Коментари Харесай

Тайланд въвежда две тарифи за туристите - за чужденци и за местни

Министерство на туризма на Тайланд предложи да бъде въведена двутарифна система на ценообразуване в хотелите за възобновяване на туристическия бранш на страната.

Чуждестранните туристи ще заплащат за стаи по цени отпреди пандемията, а жителите на Тайланд ще не престават да употребяват преференциални условия, заяви Bloomberg, базирайки се на прессъобщение на държавното управление.

По думите на Трейсури Тайсаранакул, прессекретар на държавното управление, Министерството на туризма се обръща с молба към хотелиерите да вкарат двутарифна система на ценообразуване в хотелите си.

Така задграничните гости ще заплащат по цена, аналогична на тази, която е работила преди пандемията. Същевременно, локалните поданици на курортите и жителите на Тайланд ще бъдат таксувани на преференциални цени.

Тази мярка ще бъде въведена за поддържане на туристическия бранд на страната. Цените за отмора, които бяха намалени по време на пандемията, и преференциалните условия ще бъдат непокътнати за жителите на Тайланд, с цел да подтикват развиването на вътрешния туризъм, съобщи Тайсаранакул.

От 1 юли управляващите в Тайланд анулираха ред ограничения, въведени поради ковид. Съгласно новите правила, чужденците към този момент не е належащо да оформят Thailand Pass — специфичен паспорт на пътешественика, преди полет, а също по този начин да дават данни за съществуването на здравна застраховка, покриваща риск от заразяване с COVID-19.

Част от ограниченията за задграничните туристи обаче към момента са в действие. За влизане в страната имунизираните би трябвало да дават документ, а неимунизираните - негативен резултат от PCR тест.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР