Двудневните военни маневри на Китай в близост до Тайван са

...
Двудневните военни маневри на Китай в близост до Тайван са
Коментари Харесай

Тайван към Китай: Това е явна провокация

Двудневните военни маневри на Китай наоколо до Тайван са " очевидна провокация към интернационалния ред ", съобщи говорителката на тайванското президентство, представена от Франс прес.

*Видеото е архивно!

" Неотдавнашната едностранна провокация на Китай освен подкопава статуквото на мира и стабилността в Тайванския пролив.Тя е и очевидна провокация към интернационалния ред, която провокира сериозна угриженост и наказание от страна на интернационалната общественост ", съобщи Карен Куо.

Китайските маневри завършиха нощес, напомня Ройтерс. Пекин, който счита, че демократично управляваният Тайван е негова територия, стартира ученията си три дни встъпването в служба на президента Уилям Лай, който управляващите на КНР считат за " сепаратист ".

Пекин съобщи, че ученията са " наказване " за речта на Лай при встъпването му в служба в понеделник, в която той съобщи, че двете страни на Тайванския пролив " не са подчинени една на друга ". Според Пекин това е декларация, че двете страни са обособени страни.

Лай неведнъж е предложил договаряния с Китай, само че е получавал отвод. Той декларира, че единствено народът на Тайван може да реши своето бъдеще и отхвърля китайските искания за суверенитет.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР