Министерският съвет одобри проект на Закон за ратифициране на договор

...
Министерският съвет одобри проект на Закон за ратифициране на договор
Коментари Харесай

За ратификация е предложен Договор между България и Европейската изпълнителна агенция за иновации и МСП

Министерският съвет утвърди план на Закон за одобрение на контракт сред Република България и Европейската изпълнителна организация за нововъведения и МСП (EISMEA), според пълномощията, делегирани от Европейската комисия за даване на безплатни средства, Проект 101055476 – InnovativeSMEs.

Европейското партньорство за новаторски МСП/Евростарс ще подкрепя реализирането на задачите на държавната политика в региона на нововъведенията, софтуерното и икономическото развиване и напредък, като предлага поддръжка на дребни и междинни предприятия, които създават, развиват и внедряват пазарно-ориентирани нововъведения. Инициативата предизвиква присъединяване на заинтригувани лица от страната в взаимни иновационни планове с участници от държави-членки и трети страни, с опция за поддръжка от други начинания и принадлежности на Еврика.

Към сегашния миг средствата за осъществяване на дейностите по „ Европейското партньорство за новаторски МСП/Евростарс “ са планувани в бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) и за интервала на осъществяване на програмата – до 2027 година те ще бъдат обезпечавани в границите на бюджета на министерството.

Национален планов координатор и финансиращ орган ще бъде Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия към МИР. Средствата за финансиране ще бъдат предоставени по Правилата за ръководство на средствата от Националния иновационен фонд, ПУСНИФ-2020 година и скица за държавна помощ.

Важно е да се означи, че за осъществяването на сегашния план на акт не са нужни спомагателни разходи/трансфери/други заплащания по бюджета на МИР или по сметка за средства от Европейския съюз, за сметка на бюджети по държавния бюджет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР