Кандидатура на Бойко Борисов за премиер ще е логична, ако

...
Кандидатура на Бойко Борисов за премиер ще е логична, ако
Коментари Харесай

Даниел Митов: Борисов ще е премиер след изборите 


Кандидатура на Бойко Борисов за министър председател ще е разумна, в случай че на изборите се потвърдят резултатите от социологическите изследвания. Това сподели пред „ Дарик “ депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, водач и на листата за Парламент на обединението във Варна и региона (МИР03).

Той съобщи, че разпоредбите на демокрацията овластяват точно водачът на спечелилата партия да заеме премиерския пост, защото гласувайки за дадена групировка, гласоподавателите дават доверието си на нейния ръководител.

„ Не виждам Асен Василев като финансов министър още веднъж, почтено казано. Не виждам кой би подкрепил сходно решение. Видяхме резултатите от неговата работа – те не са положителни. Колкото и да се хвалят с всякакви неща, някои от които са имагинерни, други от тях са нагласени.

Избрани са едни цифрички, пропуснати са други и по този начин нататък. Демократичната логичност, в случай че се върнем назад към разпоредбите на демокрацията, а не опитвам, както досега, водачът на спечелилата партия, най-естественото нещо е да бъдат претендент за министър-председател.

Когато жителите гласоподават и гласоподават доверие на някоя партия те овластяват водача на тази партия. Съвсем разумно е, в случай че ГЕРБ завоюва изборите и то с голяма преднина пред втория, както се обрисува, Борисов да бъде претендент за министър-председател. “, добави той.

Според Даниел Митов българското общество се е наситило на нови партии. Заради, по думите му, „ съмнителния триумф “ на новите обединения гласоподавателите прибирали доверието си към към този момент одобрените:

„ Да престанем към този момент с опитите и тези лабораторни проучвания до каква степен може да стигне търпението на хората. Да се хванем крепко за ръце и да престанем да си мислим, че би трябвало да се харесваме, с цел да работим дружно. В демокрацията въобще не е нужно да се обичат и да се харесват, а би трябвало да могат да играят играта – да дефинират цели пред обществото, да образуват парламентарни болшинства, да са наясно какво законодателство ще одобряват “, изясни Митов.

За ГЕРБ, Движение за права и свободи не изниква като тематика в този миг, съобщи Митов и изясни, че би трябвало да се изчакат резултатите от изборите. Според него Движение за права и свободи е законен политически състезател, който може да се подреди даже на второ място на идния избор. Депутатът на ГЕРБ намира за надменно авансово да се споделя „ с тези – да, с тези – не “. Той съобщи, че фразата „ политическа мафия “, която постоянно се използва, не е ясно като значение.

„ Терминът „ политическа мафия “ ми е доста чудноват, тъй като не е доста ясно какво значи. Като сме си говорили, съгласно мен, нашите съперници, под „ политическа мафия “ схващат политици, които са способни да се договорят, за разлика от тях “, сподели още той.

Според Митов признаването на Палестина за страна в този миг е неточност, тъй като наподобява като заемане на страна. Той счита, че Европа и Западният свят не могат да си разрешат да поддържат Хамас.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР