Министърът на туризма Николина Ангелкова издаде заповед, с която нарежда

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова издаде заповед, с която нарежда
Коментари Харесай

Ангелкова спря стопанисването на плаж Липите

Министърът на туризма Николина Ангелкова издаде заповед, с която подрежда да не се подписва контракт чартърен за морски плаж " Липите ".

Причината - до началото на летен сезон 2019 няма опция до плажа да се обезпечи пешеходен достъп, макар упованията това да се случи.

Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие безплатният пешеходен достъп е наложително изискване, което би трябвало да бъде обезпечено за туристите.

Преди началото на процедурата по търсене на наемател специалисти на министерството са направили обстойна инспекция, която потвърждава, че няма екологична възбрана за отдаването на плажа.

Целта на намирането на собственик на плажа е обвързвана с гарантирането на сигурността на туристите - водни спасители и медицински пункт.

Припомняме, че плажът е един от най-опасните на Черноморието. Вероятно поради отдалечеността на плажната линия в границите на предните няколко години там са регистрирани произшествия с летовници.

През 2016 година news.bg разгласява материал за спасителя Светослав Стоянов, който непринудено охранява плажната линия.

От 2013 до 2016 година Стоянов избавя 15 човешки живота.

Другата цел на отрасловото министерство за търсене на концесионер на плажа е, че когато една линия се стопанисва, това води до позитивен резултат, изразяващ се в повишението на качеството на предоставяните услуги и по-добър имидж за българския туризъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР