Министърът на образованието Красимир Вълчев каза, че се разглежда възможността

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев каза, че се разглежда възможността
Коментари Харесай

Разделят дебелите учебници на две части

Министърът на образованието Красимир Вълчев сподели, че се преглежда опцията учебниците с огромен размер страници да бъдат разграничени на две елементи. Идеята той показа в отговор на парламентарен въпрос за процедурата за изискванията и реда за оценяване и одобрение на познавателните книжки, учебниците и образователните комплекти.

Министърът сподели, че са били направени и промени в подтекста на задачата за олекотяване на раниците на учениците и са въведени текстове, които дават опция на издателите да употребяват пълноцветен, двуцветен или едноцветен щемпел върху обемна хартия при съответните механически характерности, гарантиращи качеството.

Процедурата за учебниците е справедлива, а самите учебници се селектират посредством избора им от страна на учителите, сподели министър Вълчев. Той разяснява също, че е "факт, че едни издателства имат доста по-голям % на покритие - на обсег на учениците и на паралелките, в сравнение с други издателства ".

Не съм уверен обаче, че в случай че имаме един учебник, оценен на първо място от чиновници в Министерството на образованието и науката, това ще бъде по-обективна процедура, съобщи Вълчев.

"След диалог с издателствата, изпратих писмо до всички шефове на учебни заведения по никакъв метод да не одобряват спонсорства от издателства - каквито и да е дарове или участия в семинари. Констатирахме, че това по някакъв метод изкривява процедурата на учебно равнище и пречи на обективността ", разяснява просветителният министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР