Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев очаква българските

...
Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев очаква българските
Коментари Харесай

Кралев очаква около 55 квоти за олимпиадата

Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев чака българските спортисти да завоюват 55-57 квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 година “Имаме прогрес в това отношение. Надявам се на по-голям брой състезатели спрямо Игрите в Рио де Жанейро. Естествено, че с това се покачват и упованията към спечелването на медали в Япония ”, съобщи в предаването “Тази заран ” на БТВ министър Кралев.

“Очаквам четири спорта, които не излъчиха участници в Рио де Жанейро, да имат такива в Токио през 2020 година Това са спортната гимнастика, карате, повдигане на тежести и таекуондо ”, добави Кралев. “Имаме учредения за оптимизъм след извоюваните медали в олимпийски дисциплини. Тези състезатели могат да ни донесат триумфи в Токио ”, съобщи Красен Кралев.

Според него някои български спортисти са били лишени от оценки или опцията да завоюват медали с по-благороден цвят поради съдийски решения. “Надявам се по време на Олимпийските игри да имаме по-обективно съдийство ”, разгласи той.

Министър Кралев отличи лекоатлетката Ивет Лалова и я даде като образец за шампионско дългоденствие. “Тя е фантастична жена. Ивет е отличен образец за подрастващите по какъв начин би трябвало да се пази личната чест и достойнството на България на огромните интернационалните конгреси. Това, че към този момент 15 години е измежду най-големите имена на спринта я прави извънредно уважавана от всички ”, съобщи Кралев.

Ивет Лалова ще има опция да взе участие на Олимпийските игри. Лекоатлетката има покрити нормативи на 100 и на 200 метра. По отношение на повдигнатата тематика за клубове-фантоми, които членуват в Българската федерация по повдигане на тежести, Красен Кралев съобщи, че всички федерации ще бъдат изчистени от сходни членове, откакто завърши пререгистрирането на клубовете. Срокът за това е до края на годината, както е записано в новия Закон за физическото образование и спорта.

„ Въпреки проблемите, би трябвало да похвалим управлението на БФВТ, тъй като щангистите ни във всички възрастови групи се подреждат на второ място по извоювани медали дружно с бокса след битката “, съобщи Кралев. Министърът още веднъж взе отношение по въпроса с умрелия в Албания български боксьор Борис Станчов.

“Ясно е, че това е тежка престъпна демонстрация – крадене на непозната идентичност. Оттук нататък би трябвало да се откри кои са забъркани. Взели сме ограничения и ще бъде затегнат режимът за лицензиране на състезателите. Това е казус, а не е процедура в България. От това, което знаем досега е, че е направена цялостна инспекция на лицензирането на всички професионални боксьори. Остава да се обясни има ли забъркано здравно лице, тъй като въпреки всичко има издадени документи, с които този боксьор взе участие в надпреварата. Много е значима и експертизата на химическия състав на кръвта, който би трябвало да пристигна от Албания, с цел да разберем дали са употребени неразрешени вещества ”, разяснява Кралев.

Следващата седмица в Букурещ Красен Кралев ще се срещне с сътрудниците си от Румъния, Гърция и Сърбия. Те ще обсъдят още веднъж кандидатурата на страните от балканския район за домакинство на Световно или Европейско състезание по футбол. “Според мен възможностите ни за Европейско през 2028 или 2032 са много по-големи. Ще упорствам да се фокусираме върху кандидатура за континентален шампионат ”, съобщи министърът на младежта и спорта.

Красен Кралев разяснява и решението на Българският футболен съюз да не акредитира публицисти от БТВ за идната европейска подготовка сред националните тимове на България и Англия на стадион “Васил Левски ”. Трябва да има еднообразно отношение към всички медии. Знаете, че вие имате за задача да показвате недостатъци в активността на обществените хора и на тези, които се занимават с социална активност. Смятам, че не е вярно, само че няма по какъв начин да влияя на федерациите ”, сподели Кралев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР