Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас

...
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Водещ автомобилен доставчик разкрива 350 работни места в София

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи документ за инвестиция клас „ А “ на ръководещите шефове на Bosch Инженеринг Център София Константин Конов и Томас Метц.

Сертификатът се връчва за капиталовия план „ Създаване на Bosch Инженеринг Център София “ в София. Проектът на „ Роберт Бош “ е за построяването на център за софтуерно инженерство на територията на „ София Тех Парк “.

Инвестицията по плана до момента е в размер на 8.7 млн. лева, като ще бъдат разкрити общо към 350 работни места за висококвалифицирани експерти. При формалното разкриване предходната година в центъра работеха към този момент близо 200 софтуерни експерти.

Борисов съобщи, че инвестицията на „ Роберт Бош ГМБХ “, който е водещ международен авто снабдител е следващото доказателство, че България е атрактивна капиталова дестинация, изключително в областта на високите технологии и аутомотив промишлеността.

„ Разработването на програмен продукт за бъдещото развиване на автомобилостроенето в България е мотив за привличане и на нови вложители. В страната ни има към този момент над 250 компании свързани с аутомотив бранша, който e eдин oт бpaншoвeтe, пocтигaщ цeлитe нa ycтoйчивoтo paзвитиe ", добави министърът.

Той уточни, че за реализирането на плана вложителят е декларирал използването на насърчителни ограничения по Закона за поощряване на вложенията, включващи финансово подкрепяне за образование и за отчасти възобновяване на направените от вложителя за негова сметка в качеството му на шеф наложителни осигурителни вноски.

Лъчезар Борисов сподели още, че поддръжката е планувана от бюджета на Министерството на стопанската система и добави, че се работи за основаване на спомагателни благоприятни условия за поддръжка на вложители, изпълняващи значими за стопанската система планове. По думите му тези ограничения имат значим антикризисен резултат във връзка с подпомагането на вложителите за запазването и основаването на нови работни места, изключително в интервал на рецесия.

От своя страна Константин Конов акцентира, че на днешната дата се отбелязва 1 година откогато публично е открит Инженерния Център.

„ През тези месеци ние нараснахме към 2 пъти и имаме доста съществени проекти да разтеглим вложенията си в България. Доказахме, че не сме аутсорсинг компания, а че имаме капацитета и упоритостта да бъдем мотора на автомобилната промишленост ", посочи той и добави, че в Bosch Инженеринг Център българи основават колите на бъдещето, които ще ни обезпечат един по-безопасен и елементарен живот на пътя на следващия ден.

"За нас това е освен цел, само че и идея, която ни сплотява и движи напред”, разяснява още Конов.

Томас Метц добави, че Марката Bosch е позната в България от повече от 25 години и към нея има позитивно отношение във всеки един аспект. „ С Bosch Инженеринг Център София показахме едно ново лице на компанията тук – на водещ инженеринг център за подвижност в области като автоматизирано шофиране, съгласуваност, електромобилност и изкуствен интелект. Едно е несъмнено - ще продължим да влагаме в създаването на новаторски решения за подвижност, както и в развиването на хората и екипа. Ще продължим да се разрастваме и посредством привличане и образование на бъдещи таланти”, посочи той.

Центърът създава програмен продукт за автомобилостроенето главно в три посоки:

- планове свързани с построяването на софтуерни платформи за така наречен централен компютър в автомобила.

- планове свързани с самостоятелното ръководство на колите. Това е програмен продукт, който употребява данните от разнообразни датчици и въз основата на комплицирани логаритми проучва пътната конюнктура и взема решение за ръководството на автомобила, замествайки лидера.

- планове свързани с вътрешния мониторинг в автомобила по време на самостоятелно ръководство. Този програмен продукт употребява данни от камери вътре в автомобила посредством комплицирани поведенчески логаритми се следи положението на лидера и готовността му при потребност да поеме ръководството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР