Митничари задържаха 3220 литра контрабанден зехтин на ГКПП Капитан Андреево при

...
Митничари задържаха 3220 литра контрабанден зехтин на ГКПП Капитан Андреево при
Коментари Харесай

Задържаха над 3000 литра контрабанден зехтин на ГКПП Капитан Андреево

Митничари задържаха 3220 литра контрабанден зехтин на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "  при инспекция на товарен автомобил от Турция. Това оповестяват от Агенция " Митници ".

Акцията е част от взаимни дейности против контрабандата сред чиновници на Агенция " Митници ", Групово дело " Борба с проведената престъпност ", Групово дело " Гранична полиция " и Национална организация за приходите.

На 11 май на пункта е дошъл влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът, турски жител, е показал постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Германия. Автомобилът е селектирано за щателна инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности в транспортирания товар. В хода на контролните дейности в товарното помещение, добре прикрити с част от заявената стока - пакети със слънчогледови семки, са открити 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра. Общото количество на откритото маслиново олио е 3220 литра. Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прахуляк, както и зеленчукови и месни бульони.

На лидера на камиона е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР