Български възход ще работи за формулирането на национални цели и

...
Български възход ще работи за формулирането на национални цели и
Коментари Харесай

Стефан Янев: Посланието, което получаваме от българските граждани, е, че трябва да работим в коалиция

" Български напредък " ще работи за формулирането на национални цели и тактика в небосвод от 20 до 50 години, които подсигуряват развиването на България и да очертаят нейното бъдеще. Следващото държавно управление би трябвало да има управническа стратегия, която да разпише ясни стратегии в интерес на хората ". Това каза пред Българска национална телевизия Стефан Янев, водач на " Български напредък " и лидер на листите в 24-ти МИР София и в 16-ти МИР Пловдив. 

Той беше безапелационен, че политическите партии са длъжни да намерят единодушие, тъй като народът по тази причина ги е изпратил в Народното събрание. " Това единодушие би трябвало да роди управническа стратегия, която е ясна и да даде опция да се построи държавно управление, което да е минимум с мащаба на съответния мандат на Народното събрание ", сподели още водачът на " Български напредък ".

Според Стефан Янев стабилността ще пристигна тогава, когато има ясни параметрите и стартират да се извършват съответните стратегии. " В центъра на тези съответни стратегии би трябвало да са българските жители. Това е капиталът на България. Трябва да се влага в тях, би трябвало да се търси опция за смислени стратегии и да се работи за тях. Една от първостепенните задания е превъзмогване на демографката рецесия ", сподели още Стефан Янев.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се организират повече референдуми и да се търси мнението на хората по значимите тематики.

" В последните години сме очевидци по какъв начин това остава на назад във времето, а партиите не подтикват този развой ", сподели още той. Според него е трябвало да се питат жителите за последните промени в конституцията. На въпрос дали би трябвало да има референдум и за приемането на еврото изясни, че това е комплицирана тематика. България е приела това изискване в предприсъединителния контракт. От тази позиция въпросът не е дали би трябвало да приемем еврото, а по кое време. Трябва да се работи за интереса на България, да се преценяват всички стопански изгоди, готовността на популацията и стопанската система за приемането на еврото, и тогава да се пристъпи към тази стъпка, а не да се бърза поради ползите на дребна група хора ", сподели още водачът на " Български напредък ".

" Създаването на защитителен капацитет на една страна напълно не значи подготовка за война. Това е напълно различен роман и метод на мислене. Ние приказваме за основаване на един цялостен инструмент за сигурността на страната във външен проект ", изясни още той. 

Според него е рано да се дава оценка на служебното държавно управление. Неприятно усещане направиха бързите смени и най-много освобождението на външния министър, освен това с несериозни доводи, сподели още Янев. 

" Нашата цел е да убедим другите партии, че би трябвало да формулираме национална цел, а по-късно изградим тактика с написани задания, които се реализират напред във времето с небосвод от 5 -10 години. Те ще извършват без значение каква е политическата власт и какво болшинство има в Народното събрание ", сподели още Янев. 

" Коалицията не е нещо неприятно, само че по този начин беше показано в последното ръководство. Всички, които участваха в (не)коалицията срамежливо започнаха да я назовават коалиция най-после. Ако погледнем развиването на политическия развой ще забележим, че през последните години българският народ не дава преимущество на нито една партия. Посланието, което получаваме от българските жители, е, че би трябвало да работим в коалиция. Изграждането на коалиция би трябвало да е по ясни правила и политики ", сподели още Янев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР