Творбата беше реализирана върху трафопост в рамките на фестивала SOFIA

...
Творбата беше реализирана върху трафопост в рамките на фестивала SOFIA
Коментари Харесай

Стрийт-арт проект от конкурса на Електрохолд „Енергията си ти“ пр...

Творбата беше осъществена върху трафопост в границите на фестивала SOFIA URBAN ART, който се организира на 18-19 май в гр. София. За първото място в състезанието се състезаваха десетки произведения на стрийт актьори.

 

“Произведението е въодушевено от мотото на състезанието и индивида като източник на изобретателна сила ”, сподели Валери, който е студент в Националната художествена академия. Произведението съдържа графит на кирилица „ Енергията си ти! “, като първата писмен знак изобразява стилизираното лого на Електрохолд. Електрическата сила е показана под формата на светкавици и волтови дъги към графита. Цветовете придават спомагателна сила на творбата.

 

Освен опцията да осъществя плана си върху трафопост, благосъстоятелност на ЕРМ Запад, с размер от 34 м2, спечелилият получи и парична премия - ваучер за закупуване на бои на стойност 500 лева

 

„ Превръщането на електроенергийните уреди в платформи за творби на изкуството освен основава по-красива и вдъхновяваща градска среда, само че и способства за опазването на тези уреди от вандалски прояви. Затова Електрохолд с подготвеност насърчава креативните изяви на стрийт художниците “, сподели Васил Василев, шеф „ Експлоатация и поддържане “ в ЕРМ Запад, която е част от Електрохолд.

 

„ Щастлив съм да връча премията на надарения млад създател и му поисквам триумф и бъдещи взаимни планове “, сподели Владимир Вълчев от дирекция „ Експлоатация и поддържане “.

 

Графити състезанието „ Енергията си ти “ е проведен от Електрохолд и Sofia Graffiti Tour. Той е част от политиката за резистентност на Електрохолд, в границите на която енергийната компания способства градското пространство да бъде по-приветливо и красиво и подкрепя актуалното стрийт изкуство. За цялостната си политика за резистентност Електрохолд бе класирана преди всичко в състезанието на b2bMedia " Най-зелените компании в България " за 2024 година

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР