Цената на златото постави нов рекорд в понеделник, движейки се

...
Цената на златото постави нов рекорд в понеделник, движейки се
Коментари Харесай

Златото постави нов ценови рекорд

Цената на златото сложи нов връх в понеделник, движейки се от новините за забавящата се инфлация в Съединени американски щати и упованията, че Федералният запас скоро ще гласоподава първото понижаване на главните лихви.

Златото на спот пазара се търгуваше с 1% нагоре до 2 441 $ за тройунция към 10.30 ч. българско време. Малко по-рано то доближи пик от 2449.89 $. Американските фючърси на златото набъбнаха с 1.5% до 2 453.20 $ за тройунция.

Данните от предходната седмица демонстрираха признаци на закъснение на инфлацията и търговците в този момент чакат 65% възможност за понижаване на лихвите през септември.

Индексът на $ остана приглушен, което прави кюлчетата, търгувани в долари, по-привлекателни за купувачите, които държат други валути.

Слабият щатски $ и упованията за събаряне на лихвите евентуално ще забавят скоростта, с която златото растеше до момента, съобщи Кайл Рода, анализатор на финансовия пазар от Capital.com.

Благородният метал е прочут като средство за хеджиране на инфлацията, само че по-високите проценти усилват разноските за държане на злато.

Протоколите от последната среща на Фед, които се чакат в сряда, дружно с мненията на Фед, ще бъдат на радара на вложителите през тази седмица.

Китай, най-големият покупател на злато и по-голямата част от индустриалните метали, разгласих „ исторически “ стъпки в петък, с цел да стабилизира секторите, наранени от рецесията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР