Какво се случва с армията“ от търговци на дребно, които

...
Какво се случва с армията“ от търговци на дребно, които
Коментари Харесай

Къде е „армията“ от малки инвеститори в биткойн?

Какво се случва с „ армията “ от търговци на дребно, които преди този момент подтикнаха интервалите на плевел напредък на биткойн? Този въпрос си задава Reuters в разбор на пазара на криптовалути, който явно не се оправя добре след халвинга на биткойн през април.

Американска криптоборса Coinbase регистрира единствено $56 милиарда потребителски транзакции през първото тримесечие на 2024 година, когато биткойн скочи до рекордните покрай 74 000 $ за брой.

Въпреки че това несъмнено е възобновяване на интереса на дребно – съвсем двойно по отношение на равнището през последното тримесечие на предходната година – това е доста под междинното тримесечно равнище от 133.75 милиарда $ по време на последното сравнимо рали през 2021 година

Инвеститорите на дребно бяха в основата на еуфорията през 2021 година, когато блокировките поради Коронавирус, евтините пари и персоналните спестявания покачиха цените на меме акциите и сътвориха чувство у дребните търговци, че в случай че не се включат на пазара, ще изтърват огромните облаги. За разлика оттогава, последното рали през 2024 година беше задвижвано от институционалните вложители и раждането на биткойн борсово търгуваните фондове в Съединени американски щати.

Това е въпросът за милиони долари в крипто сега – по кое време търговците на дребно ще се върнат? “, сподели Майкъл Ринко, анализатор в Delphi Digital.

Като различен знак за отстъплението на дребните търговци, данните от инструмента Гугъл Тенденции демонстрират, че ползата към търсенето на термина „ биткойн “ през март е бил единствено половината от пика през 2021 година

Някои дребни вложители към момента си спомнят студените тръпки от траялата повече от две години криптозима, когато биткойн остана слаб на равнища сред 20 000 и 30 000 $.

Милиарди долари на клиенти бяха хванати в клопката на имплозията, блъснала огромни криптокомпании, в това число Three Arrows Capital, Celsius Network и FTX, чийто създател Сам Банкман-Фрайд беше наказан на 25 години затвор за машинация.

Ключовата причина за понижената интензивност е обвързвана с поуките, научени през мъчителната 2022 година “, сподели Ветле Лунде, анализатор в K33 Research.

„ Заразяването и колапсът на някои от огромните платформи за кредитиране на дребно демонстрираха, че зад атрактивната рентабилност се крият обилни опасности. “

Някои участници на пазара считат, че биткойн, който съставлява повече от половината от пазарната капитализация на цифровите активи на обща стойност 2.26 трилиона $, ще бъде обиден от интервал на ротация, защото вложителите изтеглят облагите си и вземат решение да купуват по-рискови различни койни, като да вземем за пример етер, само че и други.

Наистина етерът изостава от по-големия си противник биткойн и към момента не е надхвърлил своя пик от 2021 година

Вместо просто да скачат сляпо в криптото и във всичко, което наподобява горещо сега, хората в този момент са фокусирани доста повече върху сигурните и безвредни активи за вложение “, сподели Джон Глоувър, основен капиталов шеф в платформата за криптокредитиране Ledn.

Остава да се види дали и по кое време спекулативните криптотърговци ще се върнат на пазара.

В момента спадът на биткойн до 62 809 $, 15% под неговия връх от средата на март, служи като увещание за внезапната волатилност и риска, които идват с актива.

Биткойн би трябвало да доближи 100 000 $, с цел да се върне търговията на дребно “, споделя Ринко от Delphi Digital. „ Кой знае дали това е магическото число, само че би трябвало да стигнем до число, което в действителност възпламенява страха да не изтървеш огромната облага. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР