Министър Виолета Комитова отговори на отвореното писмо на Стоян Беличев

...
Министър Виолета Комитова отговори на отвореното писмо на Стоян Беличев
Коментари Харесай

Министър Комитова: "Автомагистрали" е дала 1,8 млрд. лева за "Хемус" - нея я няма

Министър Виолета Комитова отговори на отвореното писмо на Стоян Беличев – изпълнителен шеф на „ Автомагистрали “ ЕАД, оповестено на уеб страницата на Агенцията на 14 юни 2021 година, в което той изяснява за какво не може да освободи поста си.

„ След множеството кавги при опитите да се извършат инспекции в повереното Ви сдружение през интервала 2018-2021 година се оказа наложително и неизбежно служебното държавно управление да реализира преценка на аргументите Вие и екипът Ви да извърши заплащания за сумата 3 пъти годишния бюджет на София, към 25 пъти бюджета на Варна и цялостната стойност на издигнатия към този момент газопровод Балкански поток без да е налице забележим и явен резултат.

След осъществената инспекция се оказа, че екипът на „ Автомагистрали “ е платило предплатено без да се постарае да отбрани държавния интерес средства в размер на 1,8 милиарда лв. за изграждане на автомагистрала „ Хемус “. Въпреки платените за автомагистралата от Ябланица до Търговище суми в размер на 1,8 милиарда лв., такава няма. Няма дори план – единствено паркинг за частна компания...

Установени са и „ дребни “ нередности за 220 милиона лв. по подсилване на несъществуващи свлачища. Дай боже, най-малко всичко по пътя от Монтана до Видин да е законно. Дано, но едва ли...

Вашите писма са скъпи за екипа на Министерство на регионалното развитие, тъй като „ осветяват “ картината на предишното в развиването на пътното строителство в страната, само че в нашия екип липсват експерти, изповядващи правилата на „ безпределно доверие “ в комерсиалните връзки, и схващането, че най-добре изхарчените пари са изхарчени в този момент, колкото се може повече и без насрещни отговорности.

Уверяваме Ви, че Министерството е подхванало дейности по застраховане връщането на средствата, които смята за неоснователно подарени на определени компании, и ще изиска цялостното застраховане на предплатените суми, съгласно условията на комерсиалното законодателство.

В случай, че разпознавате себе си в условията на Министерство на регионалното развитие за бистрота в работата на АПИ и „ Автомагистрали “, отбрана на държавните ползи, съблюдаване на антикорупционни практики и положителни професионални стандарти можете да кандидатствате при разкриване на конкурс за длъжността Директор, според условията на ЗПП.

Дотогава а осъществените строително-монтажни работи независимо и смятам за редно да бъде осъществена цялостна инспекция в сдружението и обезпечено заплащането нямо действителните резултати на строителите. “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР