Гневни реакции дойдоха и от Белия дом, президентът на Америка

...
Гневни реакции дойдоха и от Белия дом, президентът на Америка
Коментари Харесай

Нетаняху проговори след искането за арест: Израел е демократичен, не сме убийци

Гневни реакции пристигнаха и от Белия дом, президентът на Америка Джо Байдън дефинира настояването за задържане на израелския политик като " възмутително "
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху осъди яростно прокурора на Международния углавен съд Карим Хан за това, че е изискал арест за него и водачите на „ Хамас ” поради хипотетични военни закононарушения по време на спора в Газа.

Нетаняху съобщи, че отхвърля с омерзение обстоятелството, че „ либерален Израел ” е сравняван с това, което той назовава „ всеобщи убийци ”.

Същата позиция изрази и президентът на Съединени американски щати. Джо Байдън разкритикува настояването на прокурора на Международния углавен съд, като съобщи, че не е допустимо Израел и „ Хамас ” да бъдат сравнявани.

„ Отхвърляме настояването на МНС за издаване на заповеди за арест на израелски водачи. Каквото и да значат тези заповеди, няма равнопоставеност сред Израел и „ Хамас ” и е ясно, че Израел желае да направи всичко допустимо, с цел да подсигурява отбраната на цивилното население. Нека бъда явен! Противно на обвиняванията против Израел, отправени от Международния съд, това, което се случва, не е геноцид. Ние отхвърляме това и постоянно ще поддържаме Израел и заканите против неговата сигурност ”, съобщи Байдън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР