Китайска разработка издига технологията за изкуствен интелект на едно следващо

...
Китайска разработка издига технологията за изкуствен интелект на едно следващо
Коментари Харесай

Нова технологична революция: китайски учени създадоха процесор имитиращ зрението на човека

Китайска разработка издига технологията за изкуствен интелект на едно последващо равнище.

Китайски учени показаха нов чип, основан на човешкия мозък, който съгласно тях ще докара до гражданска война в приложенията, основани на ИИ логаритмите. Подобни приложения биха могли да бъдат в основата на мобилни устройства като смарт телефони и таблети, както и на безпилотния превоз.

Чипът Tianmoc е резултат от работата на експертите от Катедрата по прецизни принадлежности към Университета Цинхуа. В научна публикация, оповестена в списание Nature, процесорът е показан като „ мозъчен чип, който имитира човешката образна система “.

Чипът взема решение един от основните проблеми на технологиите за изкуствен интелект – образното разбиране на околната среда.

Съществуващите сега чипове за изкуствен интелект могат да се оправят да вземем за пример с измененията в осветлението или появяването на разнообразни типове разстройства, само че китайският Tianmoc може да се похвали с извънредно точна и високоскоростна обработка на получената картина, което му разрешава да реагира оптимално бързо на измененията в околната среда. В същото време разработчиците настояват, че техният чип употребява доста по-малко сила от своите аналози.

„ Тази парадигма се базира на фундаменталните правила на човешката образна система. Чипът деконструира образната информация в отворена среда в реализации, основани на образни примитиви. Чрез органично съчетание на тези примитиви моделът имитира характерностите на човешката образна система, като образува два допълващи се и всеобхватни пътя за образно усещане. Процесорът освен взема решение проблемите на съществуващите чипове за изкуствен интелект, само че и дейно се оправя с другите рискови сюжети, като подсигурява стабилността и сигурността на системата “,

обясняват създателите на плана.

Учените прецизират, че в основата на основаването на чипа Tianmoc е бил различен процесор – Tianjic. Той бе показан за първи път през 2019 година Сега екипът от китайски разработчици е убеден, че посредством обединяването на двата чипа е допустимо да се получи умна система, която допустимо най-точно имитира работата на човешкия мозък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР