Независими форк на Firefox с фокус върху поверителността. LibreWolf е независим

...
Независими форк на Firefox с фокус върху поверителността.
LibreWolf е независим
Коментари Харесай

LibreWolf: Свобода и безопасност в един браузър

Независими форк на Firefox с фокус върху поверителността.

LibreWolf е самостоятелен форк на Firefox, чиято съществена цел е отбрана на персоналните данни, сигурността и свободата на потребителите. LibreWolf е наследникът на LibreFox, управителен от интернет общността.

Браузърът е планиран за усъвършенствана отбрана против следене и снемане на цифрови отпечатъци и включва огромен брой усъвършенствания в региона на сигурността. За да реализира тези цели, LibreWolf употребява настройки и корекции, фокусирани върху неприкосновеността на персоналния живот и сигурността. Браузърът също по този начин има за цел да отстрани всички форми на телеметрия, събиране на данни и дразнещи функционалности, както и да деактивира антисвободните функционалности като DRM.

Основни особености на браузъра LibreWolf:

Най-новият Firefox: LibreWolf е компилиран въз основа на най-новата постоянна версия на Firefox, което подсигурява съществуването на всички най-нови функционалности и актуализации на сигурността. Независима компилация: LibreWolf употребява компилация, която е самостоятелна от Firefox, със лични настройки, профил и път за инсталиране. Това дава опция да се конфигурира дружно с Firefox или различен браузър. Никакви фонови линкове: Премахнати са вградените линкове към външни сървъри и други функционалности за „ свързване с дома “. В резултат на това фоновите линкове по дифолт са сведени до най-малко. Актуализации на потребителските настройки. Защитна стена за разширенията: Ограничен е достъпът на разширенията до интернет. Многоплатформеност: Поддръжка за Windows, Linux, Mac и скоро за Android. Управление отс страна на общността. Тъмна тематика (класическа и разширена).

Функциите за конфиденциалност на LibreWolf

Изтриване на бисквитките и данните на уеб страницата при затваряне на уеб страницата. Използване единствено на търсачки, които зачитат неприкосновеността на персоналния живот, като DuckDuckGo и Searx. Активиран uBlockOrigin с персонализирани филтри по дифолт и непоколебим режим срещу следене за блокиране на проследяващи устройства и реклами. Премахване на детайлите за следене от URL адресите както в натурален тип, по този начин и посредством uBO. Активиране на dFPI (Total Cookie Protection). Активиране на RFP, което е част от плана Tor Uplift. RFP се смята за най-хубавото решение за отбрана от цифрови пръстови отпечатъци, като задачата му е да направи потребителите идентични и да обхване допустимо най-вече индикатори, с цел да блокира методите за цифрови сигнатури. Показване на езика на потребителя като en-US на всички уеб сайтове, с цел да се отбрани езикът, употребен в браузъра и операционната система. Деактивиране на WebGL, защото той е мощен вектор за основаване на цифрови отпечатъци. Предотвратяване на достъпа до услугите за установяване на местоположението на операционната система, като се употребява API за установяване на местоположението на Mozilla вместо този на Гугъл. Ограничаване на генерирането на претенденти за ICE до един интерфейс при видеоконференции. Принудително потребление на DNS и WebRTC през прокси сървър, когато го употребявате. Орязване на препратките сред домейни, тъй че да не включват цялостния URI. Деактивиране на предварителното зареждане на връзката и спекулативните връзки. Деактивиране на дисковия кеш и изчистване на краткотрайните файлове при затваряне. Деактивиране на автоматизираното попълване на формуляри. Деактивиране на историята на търсенето и на формулярите… И доста други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР