ST. ЛУИС (АП) — Кристофър Дън прекара 33 години в

...
ST. ЛУИС (АП) — Кристофър Дън прекара 33 години в
Коментари Харесай

Изслушване, за да се определи дали мъж от Мисури, който е бил в затвора 33 години, е бил неправомерно осъден

ST. ЛУИС (АП) — Кристофър Дън прекара 33 години в пандиза за ликвидиране, за което през цялото време твърдеше, че не е направил. Изслушване тази седмица ще реши дали той би трябвало да бъде освободен.

Св. Прокурорите в Луис в този момент са уверени, че Дън споделя истината, само че юристите от Главната прокуратура на Мисури не са съгласни и ще спорят за задържането му зад решетките. 52-годишният Дън излежава доживотна присъда без право на подмяна в държавния затвор в Локинг, Мисури, само че се чака да участва на чуването пред арбитър Джейсън Сенгхайзър, което стартира във вторник.

Изслушването следва искане, подадено в Февруари от прокурора на Сейнт Луис Гейб Гор. Закон на Мисури, признат през 2021 година, разрешава на прокурорите да изискват чувания в случаи, когато считат, че има доказателства за непозволена присъда.

Дън беше наказан за ликвидиране първа степен при гибелта на 15-годишния Рико Роджърс през 1990 година, основан значително на показанията на две момчета, които споделиха, че са би...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР