“Министър Тагарев си върши работата като военен министър. Да, понякога

...
“Министър Тагарев си върши работата като военен министър. Да, понякога
Коментари Харесай

Николай Денков: Министър Тагарев си върши работата като военен министър

“Министър Тагарев си прави работата като боен министър. Да, от време на време е малко по-остър в изрече, само че това не е съображение за оставка “. Това съобщи министър-председателят в Гранада, където е на среща на върха на Европейската политическа общественост.

Министър Тагарев си прави работата

Европейският съюз ще се концентрира върху защитата на външните си граници и ще работи по-активно с страните, от които идват незаконните мигранти. Около тези планове са се обединили през днешния ден участниците в неофициалното съвещание на Европейския съвет в испанския град Гранада. Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

„ Дискусията беше извънредно обвързвана с това по какъв начин да защитим външните граници от незаконна миграция и в същото време да подпомогнем легалната. Някои страни в Европа като Германия имат огромна потребност от експерти извън. Всъщност към половината от мигрантите през тази година идват легално, казусът е с останалите. Трябва да разграничим легалната от незаконната миграция, мечтаните мигранти от тези, които търсят обществени помощи и не желаят да се интегрират в Европа “, означи министър председателят.

Той уточни като позитивен образец съдействието сред Европейски Съюз и Турция във връзка с незаконната миграция:

“То оказва помощ доста против мигрантския напън върху границите с България и Гърция. Контрастът с африканските страни е доста огромен. “

Разширяването на Европейски Съюз също е било тематика на диалог сред водачите на Съюза. България поддържа присъединението на Западните Балкани.

“Ясно е, че тези страни имат бъдеще в Европейския съюз и в случай че не бъде ясно показано по какъв начин то да се осъществя, те могат да търсят различен път на развиване. Никой няма изгода от това “, сподели министър-председателят.

Страната ни продължава да чака РСМ да извърши уговорките, поети към Европейски Съюз. Основният от тях е включването на българите като държавотворен народ в Конституцията.

Общите ползи на България и Франция в областта на нуклеарната енергетика са разискали в обособена среща Денков и президентът Еманюел Макрон.

“Вече се знае, че за шести реактор на АЕЦ „ Козлодуй “ чакаме гориво, създадено от френска компания. Разчитаме също по този начин на високата експертиза на Франция при построяването на седми и осми реактор “, разяснява той.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Тагарев упорства Народно събрание да утвърди пазаруването на бронетранспортьорите “Страйкър ” преди локалните избори. По думите му в противоположен случай периодите може да бъдат пропуснати.

“Ако се чака те да се върнат след изборите и тогава да стартират полемиките, има риск да не успеем с процедурите. Трябва да има сключване на контракт, който още веднъж да влезе за ратификация в Народното събрание ”, изясни Тагарев. “Отделно е нужно и техническо време за заплащане, което също е нелека процедура. Бюджетната и военната комисия в Народното събрание към този момент утвърдиха пазаруването на БТР-ите. ”

Както Safenews писа, заплащането за тази година е планувано в закона за бюджета за идващите три години.

Плащането би трябвало да стане за пет години

Още във втората половина на 2025 година се чакат първите машини.Най-много от машините ще дойдат през 2026 и 2027 година

“Ракетите С-300, които депутатите взеха решение да дадем на Украйна, са малцина ”, изясни още веднъж министърът.

Точната им численост обаче е секретна информация

България се обрисува като основния фактор за триумфа на украинската контраатака във войната с Русия. Задкулисно София доставя Киев с жизненоважни оръжия, с цел да изтласка съветските сили от своите територии.

“Отбранителните компании на страната поеха невиждана роля, работейки непрекъснато, с цел да доставят на Украйна по този начин нужните муниции от руски вид, с цел да поддържат нейната опозиция против Русия ”.

Преди локалния избор стартира война и би трябвало да закупим бронетранспортьорите? Министър Тагарев е нездравословен за страната, час по-скоро трябваше да напусне българската политика ”.

Това съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР