Кметът Димитър Иванов направи първа копка на обновяване на пътната

...
Кметът Димитър Иванов направи първа копка на обновяване на пътната
Коментари Харесай

Шест селища в Община Марица ще имат нови улици

Кметът Димитър Иванов направи първа копка на възобновяване на пътната мрежа в шест селища в Община Марица. Той даде старт на реконструкцията и рехабилитацията на улица в Граф Игнатиево дружно с кмета на селото Нестор Чочев.

„ В днешния безоблачен ден поставяме началото на възобновяване на общинската пътна мрежа в шест селища – Граф Игнатиево, Динк, Желязново, Крислово, Калековец и Войводиново. Избрали сме основни улици в селата, с цел да са в услуга на популацията. С този план Община Марица още веднъж потвърди, че знае по какъв начин да приготвя планове и да ги пази пред европейските и държавни институции. Инвестицията е на стойност 3,5 млн. лв., от които 75% е европейско финансиране, а 25 на 100 - от бюджета на страната. Проектът е извоюван от моя екип към Държавен фонд „ Земеделие “ и Програмата за развиване на селските региони. Надяваме се по този начин, както е било до момента, качествено и в период да бъде изпълнен “, съобщи Димитър Иванов. Той акцентира, че държи на качествено строителство и навременно осъществяване. „ Обектът би трябвало да бъде обезопасен, с цел да предотвратим възможни произшествия. Апелирам да се съблюдават всички правила в строителството. Моля за схващане от страна на популацията в другите села по време на обновяването на пътната мрежа. Всеки ремонт е обвързван с прочут дискомфорт за жителите, само че по-късно години наред ще се радват на тези значими вложения “, уточни още Димитър Иванов. Той разпореди на кметовете на шестте обитаеми места да управляват строителните действия и да спомагат на изпълнителите на плана.  

Отец Димитър от локалния храм „ Свето Възнесение Господне “ благослови начинанието. „ Божията благословия да е с Вас, господин Иванов, и с Вашия управнически екип. Продължавайте както до момента интелигентно и държавнически да си вършите работата и с Божията помощ “, пожела свещеникът. След това кметът на Граф Игнатиево Нестор Чочев ритуално разруши шампанско в багера, който започва ремонта на пътния сектор.



„ Благодаря на екипа ми, който спомага за проектирането. Благодаря и на заместник-кметовете Гергана Титюкова, която дава отговор за европейските и национални планове в общината, на инж. Петър Минков, който управлява строителните действия “, съобщи Димитър Иванов. Той пожела здраве и шанс на всички, както и повече вложения в общината, с цел да се обезпечи по-спокоен живот за жителите и по-добро бъдеще на децата.

Близо 3 километра от общинската пътна мрежа, която минава през шестте обитаеми места ще бъдат реновирани. В Калековец следва обновяването на 480 метра, в Крислово – на 450 м, в Желязново и Граф Игнатиево ще бъдат реконструирани към 1200 метра от улиците, във Войводиново – 500 м, а в Динк - повече от 200 метра. На идващ стадий обновените сектори в шестте села ще бъдат свързани с държавната пътна мрежа, чиято реорганизация също следва.



„ Започваме поетапно създаване на правите, с цел да се обезпечи свободно напредване на пътуващите сред обитаемоте места “, разясни още кметът. Проектът планува слагането на бордюри и полагането на тръбна канална мрежа за оптичен интернет.

На събитието участваха ръководителят на Общинския съвет Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова, Петър Минков и Николай Стаматов, както и кметовете на обитаемоте места, съветници и поданици на общината.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР