Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че титлата най-добър

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че титлата най-добър
Коментари Харесай

Пеп: Най-добрият футболист? Етикетът най-добър е само за един…

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола съобщи, че купата най-хубав футболист е единствено за един футболист - Лионел Меси.

Английският тим завоюва седем от първите си осем мача през сезона във Висшата лига, а в последния кръг победи със 7:2 против Стоук Сити. Пеп е безапелационен, че изисква още доста от своите играчи.

Гуардиола сподели, че не е простак и не чака по никакъв начин елементарен мач против Наполи в Шампинската лига.

„ Наполи играе по радикално друг метод спрямо тимовете от Висшата лига. Ще би трябвало да се приспособяваме към техния жанр на игра. Наполи не е тим, който изчаква. Те обичат да пресират, знаят по какъв начин се гради играта и се показват доста мощно. Играят доста добре. Тримата им нападатели Инсиние, Мертенс и Кайехон не получават дълги топки. В халфовата линия имат футболисти, които тичат доста и покриват празните пространства. Те знаят по какъв начин да четат футбола. Техният вратар има доста огромен опит. Те завоюваха гостуванията си на Рома и Лацио. Не е загадка, че са доста добър тим. На мен доста ми харесва да гледа по какъв начин играе Наполи. Винаги узнавам доста от тимовете на Сари. За първи път следих водения от него тим на Емполи “, разяснява Гуардиола.

Гуардиола с 300 мача в своята кариера

„ Преа последните години испанските тимове преобладават в Европа. Барселона, Реал Мадрид, Севиля и Атлетико Мадрид са доста съществени тимове, които тотално доминрат в Европа и в света през последните години “, добави мениджърът на Манчестър Сити.

„ Етикетът „ най-хубавият “ е единствено за един футболист. Де Брюин е един от най-хубавите футболисти. Ще се веселя, в случай че всичките ми футболисти доближат равнището на Меси, само че не желая да подлагам на такова напрежение Де Брюин. Не мога да съпоставям Кевин с Меси. Лео е от друго равнище. Вкарва по 60 гола всеки сезон. Често се случва да чета има играчи като Меси, само че това е невероятно “, продължи Пеп.

„ Познавам се с Рейна доста добре. Двамата работихме дружно с Байерн. За мен бе наслаждение да работя с него. Той е един огромен водач. Помага доста на своите съотборници, а също по този начин и на треньора. Има качествата да стане добър треньор. Рейна е необикновен вратар. “

„ Мачът ни против Стоук Сити бе най-хубавият за нас, откогато съм отпред на Манчестър Сити “, сподели още Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР