Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не показа изненадващата загуба

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не показа изненадващата загуба
Коментари Харесай

Пеп след загубата: Обичам играчите си, знаем що за тим сме

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не сподели изненадващата загуба с 2:3 от Норич Сити в 5-ия кръг на Висшата лига да му се е отразила по строго отрицателен метод. Испанският стратег, извел „ гражданите” до исторически домакински требъл през предишния сезон, съобщи, че има вяра в играчите си, както постоянно го е правил.

Гуардиола отхвърли да показва съответни виновници и съобщи, че футболът е игра на неточности, по тази причина не се усеща притеснене.

„ Мачът беше добър. Те влязоха окуражени. При статични положения нападнаха първата греда и това им оказа помощ. Ние не контролирахме добре линиите си. Във всяко съревнование мое да се случи да изиграем слаб мач. Ние обаче знаем що за тим сме и какво умеем като колектив, какво можем да реализираме. Аз обичам моите играчи. Удоволствие е да съм техен треньор. Човек не може да чака във всеки мач те да бъдат съвършени. Сега ще би трябвало да отидем в Европа и да си свършим работата там”, съобщи Пеп.

„ Понякога в действителност се случват такива мачове. Да, през днешния ден не играехме задоволително добре. Ще приказваме за този дуел. В последна сметка не успяхме да осъществяваме възможностите си. Дали сме защитавали неприятно? В характерни обстановки – да. Обикновено не бих могъл да преброя какъв брой обстановки е основал отборът на Норич. Те може би нямах чак толкоз доста чисти благоприятни условия за гол. Ние имахме доста, доста, доста повече положения, само че не ги реализирахме. Тези неща се случват във футбола. Не можем всякога да печелим. Важно е да сътворяваме шансове.”

„ Понякога просто би трябвало да се примириш, че не сме осъществили възможностите си по този начин, както стана против Тотнъм. Дали сме посочили недостатъци? Да, в четирите си сезона дотук имахме някои. Ами, това е футболът. Това е игра, в която се бърка. Игра на обстановки. Говорили сме си за това. Грешат тези, които са на терена. Не бъркаме с вас, тъй като не сме там.”

„ Ние в къс интервал от време създадохме много шансове за гол, само че третият за Норич се оказа доста значим. Бяхме в миг, в който да изравним преди този момент, да създадем шансове, само че вместо това получихме гол. Ако беше един гол разликата, нещата са разнообразни – можехме да натиснем, да изравним. При 3:1 обстановката беше друга. Направихме това, което направихме.”

„ Партньорството Отаменди-Стоунс? Преценете какъв брой време са играли дружно, те са играли доста пъти един с различен. Това не е проблем. Те може и да са сбъркали в избрани обстановки, само че това не е проблем. Случват се такива неща.”

„ Поздравления за Норич Сити. Първият им гол пристигна след статично положения, вторият – след контраофанзива, тъй че заслужават почитание. Трябва да се поучим от това и да продължим.”

„ Пасовете ни не бяха чак толкоз неприятни. Създадохме положения, само че не ги вкарахме. Норич са в действителност добър отбор, с положителни играчи, с качество. Това се видя в Чемпиъншип предходната година. Днес бяха клинични.”

„ Ние не играхме с присъщата ни експедитивност във финалната третина. Във футбола не може постоянно да избягваш грешките. Не знам какъв брой изстрела отправихме ние или какъв брой имаха те, само че футболът е игра на голове и това би трябвало да вършиш в наказателното поле”, добави Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР