Менда Стоянова категорично опроверга обвиненията, че ГЕРБ са се насочили

...
Менда Стоянова категорично опроверга обвиненията, че ГЕРБ са се насочили
Коментари Харесай

ГЕРБ не печели време, иска Велико народно събрание

Менда Стоянова изрично опроверга обвиняванията, че ГЕРБ са се насочили към Велико национално заседание, с цел да печелят време.

„ Затова ние желаеме още на 2 септември – първият работен ден на Народно събрание, да внесем, в случай че успеем да съберем 120 подписа за това предложение. За да може в най-ранния период – 2 ноември, да има изясненост дали ще има поддръжка и да е ясно какво ще се случи”, съобщи пред Нова телевизия депутатката от ГЕРБ.

Според нея Велико национално заседание, с 400 депутати, ще бъде доста по-легитимно да организира дебата и гласуването за промени в Конституцията от актуалното постоянно.

Ако не бъде събрана нужната поддръжка за промени в Конституцията до 2 ноември Стоянова уточни, че ГЕРБ ще вземе своите решения в друга фактическа конюнктура.

В предложенията си за нова Конституция ГЕРБ се е съсредоточил върху области, които са сериозни, заяви още Менда Стоянова.

„ Става въпрос за правосъдната система, където могат да се добавят и трансформират още доста неща, за реализиране на конституционна самостоятелност на правосъдната система. Има и няколко оферти, към които всички български жители обявиха поддръжката си на референдума преди няколко години”, добави тя.

По нейните думи през вчерашния ден при консултациите с обособените партии е било конкретизирано, че това, което е импортирано досега, е минимално, а смисълът е бил да се повдигне въпросът за Велико народно събрание и нова Конституция.

„ От Вътрешна македонска революционна организация ясно показаха своята кардинална поддръжка за привикване на Велико национално заседание и подготовка за нова Конституция. Нормално е те също да имат някакви свои оферти, които да желаят да бъдат включени”, разясни Стоянова.

Тя добави, че НФСБ също са декларирали, че имат сходни оферти. „ Вероятно и другите групи, в случай че успеем да внесем предлагането за привикване на Велико народно събрание и нова Конституция в Народното събрание, също ще имат своите хрумвания. Тепърва предстоят диалозите по същество”, съобщи още Менда Стоянова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР