Международното внедряване на безжичната технология от петото поколение (5G) е

...
Международното внедряване на безжичната технология от петото поколение (5G) е
Коментари Харесай

Световно известен учен: Внедряването на 5G е абсолютно безумие

Международното внедряване на безжичната технология от петото потомство (5G) е в ход макар все по-гласовитата опозиция от страна на учени и медицински експерти, които обезверено се пробват да ни предупредят за добре документираните рискове на 5G.

Правителствата и промишленостите обаче, които вземат участие в разгръщането на 5G, не демонстрират никаква угриженост за публичната сигурност, тъй като технологията дава обещание да бъде извънредно печеливша.

Към гласовете на несъгласието неотдавна добави мнението си и международно известният биохимик и лекар на науките от Вашингтонския университет Мартин Л. Пал. Наскоро той показа пред международната научна общественост резултатите от своето изследване, разглеждащо заплахите, които крие безжичната технология от пето потомство.

Поставянето на десетки милиони 5G антени без нито един биологичен тест за сигурност би трябвало да е най-глупавата концепция, която хората са имали в историята на света, обобщава малко и безпощадно Пал.

Докладът предлага няколко пояснения за какво 5G е доста по-опасно от предходните генерации безжични технологии. Според професора са планувани да бъдат сложени извънредно висок брой антени. Опасност крият и високите енергийни изходи, които ще се употребяват за обезпечаване на излъчването на сигнала. Вредни ще са и извънредно високите равнища на пулсации.

Професор Пал показва, че актуалните държавните инструкции за сигурност за технологиите 2G, 3G, 4G пренебрегват всички нежелани реакции, за които предизвестяват учените. С други думи, както показва той, те са безсмислени, когато става въпрос за сигурност.

 5G

Професорът потвърждава в изследването си, че 5G крие доста по-големи опасности от старите версии. Технологията въздейства неподходящо на човешкото здраве, като води до намалена плодовитост. Също по този начин крие риск за хората от поява на неврологични и невропсихиатрични резултати, клетъчно увреждане на ДНК, аптоза – програмирана клетъчна гибел, оксидативен стрес и увреждане на свободните радикали. Технологията крие заплаха и от ендокринни (хормонални) резултати, струпване на прекомерно огромно количество калций в организма и рак.

Внедряването на 5G е безусловно безумство, прави тежкото си умозаключение професор Мартин Л. Пал.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР