RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Хуманитарните работници се борят да

...
RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Хуманитарните работници се борят да
Коментари Харесай

Мизерията в Рафа в Газа се задълбочава, докато израелските войски натискат операция

RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Хуманитарните служащи се борят да разпределят намаляващата храна и други доставки на стотици хиляди палестинци, разселени от това, което Израел споделя, че е лимитирана интервенция в Рафах, защото двата съществени пропускателни пункта покрай южния град Газа остават затворени.

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци сподели, че 360 000 палестинци са избягали от Рафах през последната седмица от 1,3 милиона, които са се приютили там преди началото на интервенцията, множеството от които към този момент бяха избягали от боевете другаде в хода на 7-месечната война сред Израел и Хамас.

Израел показа Рафах като последната цитадела на въоръжената група, отхвърляйки предизвестията на Съединените щати и други съдружници, че всяка огромна интервенция там би била пагубна за цивилните. Междувременно Хамас се прегрупира в някои от най-опустошените елементи на Газа, които Израел по-рано твърдеше, че е прочистил с тежки бомбардировки и наземни интервенции.

Тридесет и осем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР