Международният телекомуникационен съюз обяви Южна Корея за страната с най-добра

...
Международният телекомуникационен съюз обяви Южна Корея за страната с най-добра
Коментари Харесай

10-те държави с най-добър интернет в света

Международният телекомуникационен съюз разгласи Южна Корея за страната с най-хубава интернет връзка в света. България е под номер 50 в същата ранглиста, която е част от огромния отчет „ Измерване на осведомителното общество 2015 ” на организацията.

Рейтингът, по който се образува подредбата се основава на композиция от скоростта на връзка, брой непрекъснати интернет клиенти на 100 души население и % на семействата с компютър. Общата оценка е сред 0 и 10.

Победителката Южна Корея, която изпревари обичайния победител Дания, има рейтинг 8,93. Основна причина за високия ѝ резултат е огромното развиване на софтуерната промишленост, необятното упражняване на електронни спортове, както и оживялата просвета на локалните интернет кафета, в които към момента много хора не престават да се събират.

Ниският резултат на България, която постоянно е била поставяна в челото на други световни проучвания на качеството на интернет връзката, в това съответно проучване се дължи на към момента високите цени на мобилния интернет у нас. Заедно с Албания, страната ни има една от най-скъпите предплатени услуги за интернет, доставян посредством клетъчната мрежа на мобилните оператори.

Ощетяващ за тази ранглиста е и фактът, че в страната ни към момента има огромен брой семейства без компютър и непрекъснат интернет. Хипотетична причина може да бъде и съвсем цялостното изгубване на компютърните клубове.

За съпоставяне с останалите страни в района Сърбия е на 51-во място, до момента в който Румъния е на 59-то, а Македония е на 60-то място. Ето първите 10 страни в проучването на Международният телекомуникационен съюз.

1. Южна Корея
2. Дания
3. Исландия
4. Англия
5. Швеция
6. Люксембург
7. Швейцария
8. Холандия
9. Хонконг
10. Норвегия

Тази година България претърпя и още една загуба – страната ни изпадна от топ 20 в света по скорост на изтегляне от интернет и към този момент заема 23-тото място. Според уеб страницата netindex.com България е много над междинното равнище – междинната международна скорост за изтегляне е от 23,3 Mbps, до момента в който у нас е 37,86 Mbps.

В тази ранглиста водач е Сингапур със междинна скорост на събаряне от 121,81 Mbps, а на последно място е Нигер със 1,30 Mbps. Други ранглисти обаче подреждат страната ни в челните места по експедитивност на интернет в света, като през 2011 година България бе класирана под №3 за целия свят.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР