В началото на този месец сървър на Yahoo! беше атакуван,

...
В началото на този месец сървър на Yahoo! беше атакуван,
Коментари Харесай

10-те най-често употребявани пароли

В началото на този месец сървър на Yahoo! беше нападнат, в резултат на което 400 000 имейл адреса и пароли бяха обществено оповестени във тип на 18 MB разкрита информация. Специалистите на компанията iMPERVA, работеща в областта на сигурността, направиха разбор въз основата данни и сформираха ранглиста с 10-те най-често използвани пароли.

На първо място е 123456, следвана от password и welcome. На четвърто място се подрежда ninja, а петата позиция е за abc123. В топ 10 са още 123456789, 12345678, sunshine, princess и qwerty.

Заедно с резултатите от разбора, специалистите на iMPERVA предлагат някои елементарни, само че доста потребни правила, които ще предпазят потребителите от непотребни неприятности и понижават вероятността от пробив на акаунт в Интернет.

Преди всичко, паролата би трябвало да се състои най-малко от 8 признака. Тя би трябвало да съдържа огромни и дребни букви, могат да се употребяват и специфични знаци от вида на!@#$% &*,; ”. Ако в паролата участва един специфичен знак, той би трябвало да е ситуиран в средата на “думата ”, а не първоначално или края.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР