Международната футболна федерация ФИФА зашити възможността на стадионите, на които

...
Международната футболна федерация ФИФА зашити възможността на стадионите, на които
Коментари Харесай

Иран отпадна и ФИФА защити символите в подкрепа на протестите в Иран на стадионите в Катар

Международната футболна федерация ФИФА зашити опцията на стадионите, на които се играят мачовете от Световното състезание, да се позволяват знаци в поддръжка на, заяви Асошиейтед прес. Това се случи два дни, откакто тимът от Ислямската република отпадна от конкуренцията.

В Иран се организират всеобщи митинги против режима в Техеран. Те избухнаха след, която беше задържана за погрешно носене на забрадката си.

В известието на футболната централа се споделя още, че на оборудванията в Катар ще се позволяват и знаци с цветовете на дъгата в поддръжката на ЛГБТ общността .

Решението на ФИФА идва, откакто се появиха десетки репортажи с това по какъв начин представители на локалната власт, които вземат участие в организацията на шампионата, не позволяват почитатели, които носят на стадионите сходни знаци. От почитателите бяха иззети, както продукти с цветовете на дъгата, по този начин и такива, на които написа „ Жени. Живот. Свобода “ .

„ ФИФА е наясно с някои произшествия, в които не е било позволено позволени знаци да се демонстрират по стадионите. ФИФА получи увещание от управляващите, че шефовете на локациите са били осведомени по отношение на разпоредбите и регулациите “, се споделя в известие на ФИФА, представено от АП.

В началото на шампионата позициите на международната футболна федерация провокираха сериозен спор сред нея и част от футболните асоциации. Това се случи поради възбраната от ФИФА капитаните на няколко тима да излязат в поддръжка на ЛГБТ общността. В Катар хомосексуалността е противозаконна.

По-късно футболистите на Германия , а няколко федерации оповестиха, че обмислят правни дейности против ФИФА.

Масово в Иран националният тим е одобряван като знак на режима в Техеран . На доста места в страна протестиращите демонстрира поддръжка за съперниците на тима по време на шампионата. По данни, представени в няколко международни медии, един мъж е бил погубен от силите за сигурност в страната поради това, че е чествал отпадането на Иран след загубата от Съединени американски щати с 0:1 във вторник.

Световните шампионати, Олимпийски игри и други огромни спортни надпревари са събития, за чиито семейства се борят десетки страни. В историята и на двете надпревари семействата са били употребявани с изключение на за развиването на спорта в дадена страната, по този начин и за пропагадни цели. Подобни образци са Олимпийските игри през 1936 и 1980, Световните футболни финали през 1978 и 2018 година и други.

Преди началото на шампионата в Катар ФИФА получи съществени рецензии поради даването на домакинство на арабската страна. Разследвания и журналистически разкрития демонстрираха, че това се е случило с потребление на корупционни практики. Хиляди задгранични служащи починаха по време на построяването на стадионите и прилежащата инфраструктура за шампионата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР