Марица (Пловдив) слага официално начало на календарната 2020 година с

...
Марица (Пловдив) слага официално начало на календарната 2020 година с
Коментари Харесай

Марица търси реванш срещу Динамо тази вечер в Москва

Марица (Пловдив) поставя публично начало на календарната 2020 година с дуел от Шампионската лига против най-титулувания тим в историята на надпреварата – Динамо (Москва).

Сегодня в 19:00 состоится матч 4 тура групп. этапа ЛЧ ЕКВ 2020 (Группа Е)!

«Динамо» (Москва) - «Марица» (Пловдив)

Трансляции: Матч! Игра, https://t.co/KGJvqKrfZe#Volleyball #vldinamo #Традиции_побеждать #Лига_Чемпионов #CLVolleyW #Тур_4 #Анонс_матча pic.twitter.com/50qYQzWI3M
— Волейбольный клуб «Динамо» (Москва) (@vldinamo) January 23, 2020 Тази вечер от 18:00 б.в. първенците на Русия и България ще се изправят един против различен в Дворец спорта Динамо за втория си конфликт в Група Е от най-силния европейски клубен шампионат.

Двата отбора към този момент се срещнаха един път в мач от втория кръг в групата. На 27 ноември в пловдивската зала Колодрума Марица затрудни именитите си гостенки от Русия, само че 11-кратният първенец на Европа съумя да си тръгне от Града под тепетата с победа с 3:1 гейма. Днес обаче, подсилени с националките Христина Вучкова и Емилия Димитрова, Жълто-сините ще потърсят своя реванш в именитата зала на Динамо. Въпреки трите загуби, които Марица инкасира в трите си мача до момента, възможна победа в Москва довечера би оставила открехната малката врата за пловдивчанки към четвъртфиналите предвид на развиването на конкуренцията в Група Е и идните две семейства на българския първенец в Колодрума.
View this post on Instagram
We'll jump higher tomorrow! #CLVolleyW #volleyball vs. @vldinamo at Dvorets sporta Dinamo, Moscow, Jan 23, (Thu), 18:00 EET / 19:OO local

A post shared by Maritza Plovdiv VC (@volleymaritza) on Jan 22, 2020 at 6:59am PST

След като в другия мач от четвъртия кръг тази седмица лидерът в Група Е – френският РК Кан (Кан), загуби вкъщи от съветския Уралочка-НТМК (Екатеринбург) с 2:3 (26:24, 22:25, 21:25, 25:21, 13:15) , макар страхотното показване на някогашната маричанка Мира Тодорова, станала топреализатор за тима си с 21 точки, сред които цели шест блокади, Кан остава отпред във краткотрайното класиране с три победи и девет точки, следван от Динамо с две победи и шест точки и Уралочка с две победи и пет точки. Марица е на четвърто място с една точка, извоювана при гостуването в Екатеринбург в предишния кръг.

Освен 11-те трофеи в Европа, впечатляващата визитка на Динамо включва още пет континентални финала, 14 шампионски трофеи на Съюз на съветските социалистически републики и седем на Русия, четири национални купи на Съюз на съветските социалистически републики и пет на Русия, както и две суперкупи на Русия. Тимът е неизменим първенец на страната си за последните четири сезона. През декември московчанки стигнаха до край за националната купа, който обаче изгубиха от Динамо Казань (Казан) след четири гейма. В съветската Суперлига заемат петото място с шест победи и 20 точки от 11 изиграни срещи. За разлика от Марица, в състава на Динамо няма промени спрямо първата им среща в Пловдив, като най-големите имена в тима са тези на тези на рускинята Наталия Гончарова, американката Лорън Карлини и чехкинята Хелена Хавелкова.

Срещата Динамо – Марица ще бъде излъчена директно по Българска национална телевизия 3, както и онлайн по EuroVolleyTV и по съветските Матч! и Телеканал СТАРТ.

Съдии на дуела довечера ще бъдат Тибор Холас от Унгария и Мачей Твардовски от Полша, а пратеник на ЦЕВ – Михаил Фришман от Азербайджан.
Шампионска лига – Група Е
Пряко онлайн предаване – Българска национална телевизия 3 (само за територията на България)
Пряко онлайн предаване – EuroVolleyTV
Пряко онлайн предаване – Телеканал СТАРТ
Пряко онлайн предаване – Матч!
Резултат онлайн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР