Македонският език е нашето минало, нашето настояще и наше бъдеще,

...
Македонският език е нашето минало, нашето настояще и наше бъдеще,
Коментари Харесай

Заев: Докато има македонски език, ще има македонци

Македонският език е нашето минало, нашето настояще и наше бъдеще, написа във Facebook профила си водачът на СДСМ Зоран Заев във връзка самодейността за основаване на център за грижа и разпространение на македонския език в остарялото учебно заведение „ Димитър Влахов “ в Любойно, цитира думите му македонското издание “Слободен щемпел “.

„ Както бях горделив предходната година, когато ръководех държавното управление на Република Северна Македония, която откри 5 май като Ден на македонския език, по този начин се гордеех през днешния ден на прелестното събитие в Любойно, като покровител на самодейността за основаване на Център за разпространение на македонски език “, написа Заев.

Той сподели, че „ до момента в който има македонци, които вървят в тази наша страна и в други страни по света, ще има македонски език и до момента в който има македонски език, ще има македонци “.

„ Македонският език, това е моят език, езикът, с който израснах и се образовах, езикът, с който ще продължа да пребивавам. Това е езикът на моите родители, езикът на майка ми, която като преподавател на този език възпитаваше и отглеждаше генерации възпитаници. Това е езикът на моите деца, на всички македонски деца, на техните майки и татковци, на техните баби и дядовци, без значение дали живеят в родината си или в която и да е част от света. Това е езикът, на който са написани персонални документи, документи и дипломи, написа Заев.

Наша отговорност и свещено обвързване беше да запазим своята еднаквост, споделя Заев и прибавя, че тя освен е непокътната, само че и е доказана и засилена.

„ Веднъж вечно македонците и македонският език влязоха в съкровищницата на международните народи и езици и никой повече няма алтернативи, никой не оспорва това към този момент “, написа Заев във Facebook.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР