Макдоналдс (McDonald`s) съобщи днес, че ще замени пластмасовите сламки в

...
Макдоналдс (McDonald`s) съобщи днес, че ще замени пластмасовите сламки в
Коментари Харесай

"Макдоналдс" заменя пластмасовите сламки с хартиени във Великобритания и Ирландия

Макдоналдс " (McDonald`s) заяви през днешния ден, че ще размени пластмасовите сламки в заведенията си във Англия и Ирландия с хартиени, съобщи " Асошиейтед прес ". Процесът на подмяна ще стартира през септември и ще завърши следващата година.

Веригата да бързо хранене употребява 1.8 милиона сламки на ден във Англия, отбелязва Би Би Си. През април английското държавно управление предложи възбрана на пластмасовите сламки и на клечките за уши във Англия, напомня " Ройтерс ".

Над 60 самостоятелни английски фестивала не разрешиха пластмасовите сламки като част от уговорката си да се спре потреблението на пластмасови произведения за еднократна приложимост до 2021 година.

" Макдоналдс " и други компании от бранша се сблъскват с все по-голям напън от клиенти и бранители на околната среда за преустановяване на потреблението на пластмасови сламки, защото те могат да попаднат в морето и да навредят на морските костенурки, птици и други морски организми. Хартиените сламки за разлика от пластмасовите се разграждат. Над 6.3 милиарда тона пластмаса са създадени в света до 2015 година Почти 80 % от тях попадат в сметища или околната среда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР