Еманюел Макрон започна първото държавно посещение на френски държавен глава

...
Еманюел Макрон започна първото държавно посещение на френски държавен глава
Коментари Харесай

Френският президент Макрон е в Германия, за да затвърди приятелските отношения между двете страни

Еманюел Макрон стартира първото държавно посещаване на френски държавен глава в Германия от 24 години насам. Тридневната аудиенция би трябвало да удостовери мощните връзки сред двете водещи сили в Европейски Съюз. Тя бе планувана за юли предходната година, само че беше отсрочена заради безредиците във Франция, провокирани от убийството на 17-годишен юноша от полицията. Както се поставя на публично посещаване, Макрон и брачната половинка му Брижит бяха посрещнати с церемониални почести. Френският водач акцентира, че първостепенна задача на всички демокрации е битката против всички крайности, най-много в политическия живот.
Трябва да съберем хората в една обща фантазия. Това, което подхранва крайностите, е затрудненият разговор в нашите демокрации, частично обвързван със обществените мрежи, които фрагментират действителността. Това е наша групова отговорност: какъв е нашият общ небосвод? Общ небосвод, който е мечтан за всички ни, в който голямото болшинство от нас могат да намерят себе си? Вярвам, че това е един от най-хубавите способи за битка против възхода на десния екстремизъм и национализма.
Еманюел Макрон – президент на Франция

Посещението е „ доказателство за дълбочината на другарството сред Франция и Германия “, сподели домакинът, президентът на Федералната република Франк-Валтер Щайнмайер. Той провежда прием в чест на височайшия посетител в двореца Белвю.В понеделник Макрон ще бъде в Дрезден, а във вторник – в Мюнстер. Предстоят публични диалози с канцлера Олаф Шолц и министри от двете държавни управления.Германия и Франция са считани за мотор на европейската интеграция, макар че постоянно са имали разлики в политиката и по редица въпроси. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР