С 600 килограма толстолоб и бял амур Община Пловдив съвместно

...
С 600 килограма толстолоб и бял амур Община Пловдив съвместно
Коментари Харесай

Съвместно Община Пловдив и „Напоителни системи” зарибиха Гребния канал с 600 кг риба

С 600 кг толстолоб и бял амур Община Пловдив взаимно с „ Напоителни системи ” зарибиха Гребния канал в града под тепетата през днешния ден.  Този тип взаимно зарибяване се случва за първи път,като през предходните години всичко е било поемано от Община Пловдив, разяснява пред TrafficNews Иван Запрянов шеф на отдел „ Младежки действия и спорт “  към Община Пловдив.
Прочетете още
Акцията е от изключителна значимост, тъй като тези типове риба се пускат и демонстрират най-хубавото естествено противопоставяне на водораслите. В зарибяването с изключение на Иван Запрянов се включиха и инж. Костадин Чолаков шеф на „ Напоителни системи “ – клон Марица и ръководителят на Комисията по спорт и юношески действия в Общинския съвет Ерол Садъков .Те пуснаха във водите на канала 500 кг толстолоб  и 100 кг от белия амур.



„ Това зарибяване е належащо, защото тези типове риба се хранят с водорасли, които излизат в Гребния канал и по този метод решаваме казуса с тях.  Изключително доста благодаря на „ Напоителни системи ”, тъй като напълно рибата за това зарибяване е подсигурена от тях. ” Това съобщи пред медията ни Запрянов.

Той разясни, че зарибяването е било изцяло следено, като са участвали представители на Оперативна програма „ Жилфонд ”, които подържат Гребния канал. Доцент Ангел Цеков, който реализира контрола по качеството на рибата и надзор по превозването й,  също присъстваше на акцията. По думите на Иван Запрянов, след зарибяването се отчел съвсем нулев % на мъртва риба, което той дефинира като  един огромен триумф. Преди да стартира акцията, водата в Гребния канал е била измерена под контрол, с цел да може при стартирането на рибата да няма огромна разлика с темпертаурата й, в която е обитавала по време на превозването. 

„ Напоителни системи ” е  дългогодишен сътрудник на Община Пловдив по поддръжката и единствен снабдител на вода за зареждане на Гребния канал. Така се взе решение от управлението за това зарибяване. Тук е моментът  да се благодари и на изпълнителния шеф на сдружението за включването в тази самодейност ”, добави инж. Костадин Чолаков шеф на „ Напоителни системи “ – клон Марица.

„ Надявам се това да продължи отсега нататък, в случай че имаме потребност от зарибяване, то да бъде взаимно с " Напоителни системи ”,завърши Запрянов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР