Словашкият премиер Роберт Фицо може да бъде напълно здрав до

...
Словашкият премиер Роберт Фицо може да бъде напълно здрав до
Коментари Харесай

Положителна прогноза за здравето на Фицо до края на годината

Словашкият министър председател Роберт Фицо може да бъде изцяло здрав до края на годината, сподели през днешния ден Ян Рихтер, ръководител на парламентарната група на Smer в словашкия парламент. Както сподели той пред RTVS, цялостното възобновяване на министър - ръководителя значи, че той ще бъде подложен и на рехабилитация, заяви словашкият портал " Правда ". „ Ситуацията към момента е доста сериозна “, сподели Рихтер и добави, че Фицо демонстрира прочут прогрес.

Рихтер акцентира, че е значимо да се помни, че степента на пострадванията на Фицо са били такива, че би било безконтролно да се чака той „ да се върне бързо “ към живота.

Болница " Рузвелт " в Банска Бистрица, където е приет в болница Фицо, заяви през днешния ден в платформата X (Twitter), че здравословното положение на Фицо дава отговор на прогнозите. Контролните прегледи ще продължат и на следващия ден, оповестиха от болничното заведение.

На 15 май 71-годишният публицист Юрай Цинтула стреля по Фицо 5 пъти и незабавно беше арестуван от полицията. Словашкият министър председател беше откаран в тежко положение в болничното заведение в Банска Бистрица, където му бяха осъществени няколко интервенции.

Цинтула е в ареста и е изправен пред присъда от 25 години до пожизнен затвор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР