Екип от специалисти разработват стратегии за бъдещето на хотелаЕдна от

...
Екип от специалисти разработват стратегии за бъдещето на хотелаЕдна от
Коментари Харесай

Събарят легендарен хотел в Бургас

Екип от експерти създават тактики за бъдещето на хотела

Една от емблематичните здания на Бургас - 95-метровия хотел „ Мираж “ скоро ще остане в историята, съобщава Флагман.бг. Собствениците на знаковата кула, която се трансформира в емблема на града с построяването си преди 22 години обмислят да я съборят и да построят нов билдинг със смесено предопределение – магазини, офиси и жилища.

По информация на Флагман.бг сега екип от мениджъри и експерти разработва различни бизнес модели, с цел да се откри кой от тях ще е най-печеливш.

Едно е несъмнено – до края на годината „ Мираж “ ще затвори, тъй като пазарът на градски хотели е пренаситен, а и комплексът не е в най-хубавото си положение, тъй като не е съществено ремонтиран от построяването си през далечната 2002 година. Той е със 150 места.

Справка на Флагман.бг в Търговския указател, че след коронавирус пандемията през 2020 година се регистрира близо 50 % спад на оборота на фирмата-собственик на „ Мираж “ – „ Българо-американска туристическа компания “ ООД. От малко над 1 милион лв. до 2019 година за идващите години приходите са сред 500 и 600 хил.лева. „ Българо-американската туристическа компания “(БАТКО) ООД е благосъстоятелност на Йордан Динев (25 %), Динко Динев (25 %) и свързаната с тях „ Куентин “ ООД.

Екипът от експерти, които разработват бизнес стратегията за бъдещето на хотел „ Мираж “ разискват два разновидността.

Първият и много по-скъп е събарянето на постройката и построяването на нова. Коефициентът на застрояване в това УПИ е с най-голяма компактност в Бургас – 80 %, което значи, че там действително може да се построи небостъргач с голямо РЗП. При този вид ще има опция да се построи и подобаващ под земята паркинг с няколко равнища, който да обгръща целия имот.

Проблемът обаче е в оскъпяването на плана, обвързван най-много с разрушаването на хотела. Ако се стигне до тази алтернатива „ Мираж “ ще бъде най-голямата взривена постройка в България. По габарити тя ще надмине остарялата печатница на ИПК на столичния бул. „ Цариградско шосе “, която бе съборена през 2020 година. Експерти изчисляват, че единствено разчистването на площадката ще коства над 2 млн.лева.

Вторият вид планува преустрояване на хотелската част и построяването на още една кула, откъм спортна зала „ Младост “. Тази алтернатива е по-евтина, само че остава провесен казуса с обезпечаването на задоволително паркоместа.

Според непотвърдена информация сътрудник в плана на братята Динко и Йордан Диневи ще бъде строителният бизнесмен Владимир Колев.

Хотел „ Мираж “ бе издигнат през 2002 година. 4-звездният хотел с футуристична визия бе една от най-красивите здания освен в Бургас, само че и в цяла България, а до ден сегашен е на огромна част от визитките картички на морския град.

Проектът на арх. Петко Йовчев бе надминал времето си ексцентричното архитектурно оформление - постройката символизира внушителна мачта на транспортен съд с издути платна
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР